Skip links

Laatste woningen Rhijnhaeghe Bunnik opgeleverd

Eerder waren al de 27 sociale huurwoningen, 10 vrije sector rijwoningen en de 6 twee-onder-één kapwoningen opgeleverd. Nu zijn de laatste woningen aan de beurt: 24 koop- en 24 huurappartementen, waarvan het grootste deel middenhuur. Daarmee zijn alle 91 woningen opgeleverd en kunnen alle bewoners samen genieten van de nieuwe woonbuurt in Bunnik.

Wethouder Dekker heet nieuwe bewoners welkom

Om dit heugelijke feit te vieren, overhandigde wethouder Ali Dekker de eerste bewoonster van het markante gebouw op de hoek van de Provincialeweg en de Van Zijldreef, mevrouw Gieling, de sleutels van haar appartement met daarbij een mooie bos bloemen. Samen met haar man, die recent met pensioen is gegaan, is ze de trotse huurder van een van de 20 middenhuurappartementen in het complex. Mevrouw Gieling is erg content met haar appartement, vertelt ze de wethouder tijdens en rondleiding. “We zijn hier superblij mee! We komen uit Utrecht waar we in een inmiddels te grote woning woonden en waren al langer op zoek naar iets kleiners en gelijkvloers. Dat we uiteindelijk dit appartement hebben gevonden op nog geen 500 meter van onze dochter en kleinkinderen, is een fantastische bonus!”

“Nu wordt het nog makkelijker voor opa en oma om op te passen”, glimlacht dochterlief die samen met de kleinkinderen ook even is komen kijken naar de nieuwe woning van haar ouders.

Wethouder Dekker: “Ik ben blij dat we met dit project 91 huishoudens aan een passende woningen hebben kunnen helpen. Het feit dat bijna tweederde daarvan uit Bunnik komt, stemt mij zeer tevreden. Daarmee levert dit project een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op de huizenmarkt in Bunnik en directe omgeving, een belangrijke doelstelling van de gemeente.”

 

Buurtbarbecue voor bewoners in de maak

“Wij zijn erg trots op dit woonwijkje”, geeft Kevwe Scott-Emuakpor van woningbouwontwikkelaar Sustay aan. Hij was vanaf de eerste ideeën in 2016 betrokken bij dit project. “Het project heeft een lange aanloop gehad. In het begin was er veel verzet uit de buurt”, herinnert hij zich. “De buurt vond het te massaal en was bang voor parkeeroverlast. Door het parkeren allemaal op eigen terrein en inpandig op te lossen en zoveel mogelijk groen te behouden is het uiteindelijk een zeer geslaagde dorpsinbreiding geworden”.

De komende weken wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van het openbaar gebied. Het meeste groen wordt in het najaar aangelegd als het plantseizoen weer is begonnen. Na de zomer, als alle bewoners zijn ingehuisd, is ontwikkelaar Sustay voornemens om een buurtbarbecue te organiseren om de nieuwkomers officieel welkom te heten.

Ook interesse in een gemengde woonbuurt?

Project Rhijnhaeghe kenmerkt de mix. In verschillende type woningen en de gemengde doelgroepen (koop, sociale huur en middenhuur). Ook interesse om een gemengde woonbuurt te realiseren? Neem dan contact op met Jimmy Kools.