Skip links

Buurt BBQ voor nieuwe bewoners Rhijnhaeghe Bunnik

Het afgelopen jaar zijn alle 91 woningen van de nieuwe woonbuurt Rhijnhaeghe in Bunnik opgeleverd. Nu alle bewoners hun sleutel hebben ontvangen, was het tijd voor een buurt-BBQ. Projectontwikkelaar Sustay organiseerde deze samen met belegger Domus Heres en woningcorporatie LEKSTEDEwonen zodat alle nieuwe bewoners elkaar konden ontmoeten. Dat werkte, want bijna iedereen meldden zich aan voor de barbecue.

Bekijk de leuke aftermovie:

Nieuwe gemixte woonbuurt Rijnhhaeghe

Het mooie van Rhijnhaeghe is dat in deze nieuwe woonbuurt verschillende soorten woningen zijn gebouwd: rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en appartementen. De woningen zijn deels verkocht en deels verhuurd. Directeur Ed de Groot van LEKSTEDEwonen is zeer tevreden met het resultaat: “Ik wens de bewoners veel woonplezier in hun duurzame, comfortabele woningen op deze mooie plek. Het is belangrijk dat in een nieuwe woonbuurt de nodige huurwoningen worden toegevoegd. Ook op andere locaties in de gemeente Bunnik werkt Lekstedewonen met de gemeente en andere partijen aan nieuwe huurwoningen. Zo leveren wij als woningcorporatie een bijdrage om de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in te vullen.” Binnen Rhijnhaeghe zijn een aantal huurwoningen zijn specifiek toegewezen, zoals aan starters ,senioren en lokaal woningzoekenden. Dat heeft geleid tot een mooie mix van mensen. En die mix aan mensen hebben vrijdag de 16e volop genoten van dj Sem Peelen en het heerlijke eten, verzorgd door Bell’s Zeist en Driessen Food Bunnik.

Enthousiaste bewoners én wethouder

Pieter Paul Bakker, bewoner en voorzitter van de vve, stuurde na afloop: “Wat hebben we enorm veel leuke reacties ontvangen van medebewoners. De buurt barbecue was echt een groot succes. Prettige ambiance om zo buren beter te leren kennen. Ontzettend bedankt voor deze gezellige afsluiter van de zomer.”

Wethouder Ali Dekker, die al eerder deze zomer bij de oplevering aanwezig was, kwam ook langs op de buurt barbecue. “Fantastisch om te zien hoe deze nieuwe wijk in één jaar tijd is gegroeid tot een echte Bunnikse woonbuurt. De bewoners, jong-oud en huurders-kopers, wonen er prettig samen en genieten van hun woning en woonomgeving. Het is een succesvolle transformatie van kantoren naar wonen.”

Rhijnhaeghe Bunnik was voorheen een kantorencomplex en is mede door de enorme woningschaarste getransformeerd naar een gezellige gemixte woonbuurt voor verschillende doelgroepen.