Skip links

Al in 2010 is de situatie op de woningmarkt schrijnend. Ergernis leidt tot het fundament van Sustay en de eerste ideeën worden omstreeks 2012 steeds concreter. Wat vast staat is dat de woningmarkt drastisch moet veranderen. Zo ontstaat het idealistische idee om het maatschappelijk middenveld dat continue tussen wal en schip valt weer een betaalbare & duurzame huurwoning aan te kunnen bieden. In 2014 gaat Sustay full-time aan de slag met een klein, gedreven start-up team. Al in 2015 wordt het eerste middenhuur project opgestart, wat leidt tot een win-win-win situatie en waaruit echt blijkt dat Sustay voor meerdere partners waardevol is. Daarna gaat het hard. Dankzij haar eigenwijze blik op de markt groeit Sustay kwantitatief, maar vooral ook kwalitatief en leren we nog elke dag. Ons team en portefeuille transformeert en we ontwikkelen ons echt tot dé expert in het maken van een middenhuur businesscase. We worden steeds vaker gezien als hét volkshuisvestelijk alternatief en maken zo de woningmarkt een klein beetje beter.

 Vandaag de dag is Sustay de aanjager van middenhuur, wat geleid heeft tot een permanente plek in de top 20 woningontwikkelaars van Nederland. We richten ons vaak op specifieke doelgroepen zoals starters en senioren om zo van grote betekenis te zijn in regionale doorstroming. De vele projecten, die vrijwel altijd starten vanuit een woonvisie & -behoefte, bewijzen dat we de ideale partner zijn voor beleggers, gemeenten en woningcorporaties. Dankzij onze ‘Sustay-methode’ zijn we tevens in staat om een businesscase met maatschappelijke impact op te zetten die grond- en gebouweigenaren de hoogst haalbare waarde biedt, een combi die uniek te noemen is in Nederland. Koopwoningen voegen we soms aan een project toe indien er behoefte is en om zo middenhuur (en sociale huur) haalbaar te maken. We maken al echt het verschil, maar vinden dat dit nog niet genoeg is.

We werken volop aan de woningmarkt van vandaag, echter willen nog meer met de hele markt werken aan de wereld van morgen. In 2025 groeit Sustay door naar de top 5 woningontwikkelaars van Nederland. We bieden jaarlijks minstens 2.500 mensen uit het maatschappelijk middenveld een betaalbare en duurzame huurwoning. Maar dat is niet genoeg. We transformeren naar een impact gedreven organisatie. We zullen de helft van al onze projecten duurzaam in CLT (hout) bouwen, combineren met sociale huur en zelf beleggen. Traditionele bouw compenseren we met het planten van nieuwe bomen. Met een gedreven scale-up team zullen we ons nog vaker richten op specifieke doelgroepen en maatwerk. We sturen uitsluitend nog aan op onze impactmeters en inspireren de gehele markt om net als ons het goede goed te doen!

Impact meters

Hier sturen we op

Betaalbaar wonen

1981
1981
mensen een nieuw thuis gegeven

Duurzame wereld

100146
100146
nieuwe bomen geplant

DNA

Dit zijn we tot in onze vezels

Marktoplosser
Impact maker
Innovatief
Gedreven

Risicodragend
Creatief
Betrouwbaar
Duurzaam

Samenwerkers
Middenhuur expert
Inspirerend
Maatschappelijk betrokken

Werkwijze

Slechts 5 heldere stappen

Hoogtepunten

Om even bij stil te staan
2015
1e middenhuur project
2017
1e NOM woningen
2018
1e Landelijke markttoets
2020
1e CLT houtbouw project

Onze skills

En de gedreven mensen erachter

Mensen een betaalbaar thuis geven (en goed laten doorstromen)

CO2 reductie door nieuwe bomen te planten & bouwen met hout

Grond- & gebouweigenaren de hoogst haalbare waarde bieden

Dit zijn wij ook