Skip links

Slot community traject Eikenhout een groot succes

Vrijdag 26 augustus was het zover: de Eikenhout Zomerborrel vond plaats. Projectontwikkelaar Sustay, gemeente Houten en woningcorporatie Viveste faciliteerden dit feestelijke moment: een evenement voor alle bewoners van deze appartementen, die begin 2022 zijn opgeleverd, met hapjes, drankjes en gezellige muziek. Ook de overburen waren uitgenodigd, zodat iedereen met elkaar kon kennismaken. Vanuit gemeente Houten was o.a. wethouder Rosa Molenaar aanwezig en vanuit het Sustay-Viveste community team Mathijs Aalders, Six & Marije Verhoef. Het oorspronkelijke plan was een walking dinner. Dit is na overleg met de feestcommissie (bestaande uit verschillende Eikenhout bewoners) omgegooid naar een ‘zomerborrel’. De feestcommissie was van a tot z verantwoordelijk voor de organisatie. In overleg met de feestcommissie heeft Uytewaal Catering de tuin van Eikenhout zo ingericht dat er overal (sta)tafels en kraampjes (met friet, pizza, koffie en ijs) stonden. Ook stond er een kraam met informatie over de tuin door bewoner Bert en de toekomstige bibliotheek (door Ans).  Door deze aanpak werd aangemoedigd dat er werd rondgelopen, om elkaar makkelijk te kunnen ontmoeten. In een korte speech door Six (Sustay) en Matthijs Aalders (Viveste) werd stilgestaan bij wat er afgelopen jaar allemaal gebeurd is op het gebied van community building rondom Eikenhout. Door verschillende bewonersmomenten is een verbonden woongemeenschap gerealiseerd, waarin mensen elkaar kennen en er een band is ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat na een community traject de bewoners meer naar elkaar omkijken en gelukkiger wonen. Dit heeft daarnaast een positieve impact op de buurt én zelfs voor de gebouweigenaar, de belegger.

Bekijk hier de leuke aftermovie:

Ideeënbus cadeau

Om het community gevoel en samen activiteiten te ontplooien verder aan te moedigen en uit te breiden is een mini-ideeënbus cadeau gegeven aan bewoners van wooncomplex Eikenhout tijdens de zomerborrel. Deze kan door hen op ware grootte worden laten gemaakt bij de Krachtfabriek in Houten en worden opgehangen in een gemeenschappelijke ruimte, zodat iedereen hier eigenaar van is. De ideeënbus is een aanzet voor het vormen van commissies, opzetten van activiteiten, in gang zetten van bewonersinitiatieven etc. Met het geven van dit cadeau is het (verder) bouwen aan een verbonden en sterke community symbolisch overgedragen aan bewoners.

Wat vonden bewoners er zelf van?

De feestcommissie stuurde na afloop: “Graag willen wij jullie laten weten dat wij heel veel leuke reacties hebben ontvangen over de zomerborrel, zowel mondeling als via de app en uiteraard ook via de community-app. Iedereen heeft genoten. De catering was fantastisch. En niet te vergeten de DJ, die het toch maar voor elkaar heeft gekregen dat de voetjes van de vloer kwamen. Dank jullie wel dat wij dit mooie feest hebben mogen organiseren.”

Ook in de community app waren vele mooie reacties te lezen. De Eikenhout Zomerborrel was een bijzonder bewonersmoment rondom wooncomplex Eikenhout. Voor en achter de schermen wordt teruggekeken op een prachtige dag met een goede en positieve sfeer! Ongetwijfeld gaan de bewoners volgend jaar weer zelf iets leuks met elkaar organiseren.