Skip links

Gewilde 25 CLT houtbouw woningen Leiden opgeleverd

De oplevering van de 25 sociale huurwoningen van project Brahmslaan in Leiden heeft plaats gevonden. Uniek aan dit project? Het gebouw is in opdracht van ontwikkelaar Sustay door Bouwmaatschappij Ufkes binnen het segment sociale huur gebouwd in CLT. In de woning zie je dit nog terug in het houten plafond. In het bijzijn van Wethouder Julius Terptra is het pand officieel opgeleverd. Vanaf 4 juli kunnen de huurders de woning gaan inrichten. Woningcorporatie Ons Doel Leiden ontving de afgelopen maanden meer dan 1300 inschrijvingen!

 

Het effect van Cross Laminated Timber

Houtbouw kiezen boven beton heeft veel impact. In Leiden is er door dit project nauwelijks CO2 uitgestoten en juist wel veel opgeslagen. Elk appartement kan tot wel 10.000 kg CO2 vasthouden, een fantastische prestatie. De constructie is veel lichter en hout isoleert veel beter dan traditionele bouw, iets wat vandaag de dag zeer actueel is. Hout is bovendien een oneindige bron bij normaal beheer. Met bouwen in hout zet gemeente Leiden een mooie stap. (foto’s via Ons Doel, o.a. Buro JP)

Impuls voor de omgeving

De 25 houten woningen zijn gelegen op een mooi plek in de Fortuinwijk in Leiden, nabij uitvalswegen en op loopafstand van scholen en enkele winkels. Op de huidige plek stond lange tijd al een verouderde, leegstaande gymzaal. Nu zijn daar 23 appartementen en 2 studio’s voor terug gekomen en veel groen. Een impuls voor de omgeving. Mooi detail: oud Sustay collega wijlen Don van Holten heeft zich jaren ingezet voor project Brahmslaan en hier werd even bij stil gestaan.

Ook interesse in CLT houtbouw?

CLT houtbouw project Brahmslaan trok meer dan 1300 geïnteresseerden! Sustay heeft een fantastische samenwerking achter de rug met woningcorporatie Ons Doel, gemeente Leiden en Bouwmaatschappij Ufkes. Ook interesse om een betaalbaar huur project te realiseren in CLT? Neem dan contact op met Jimmy Kools.