Project Bergkwartier, dat bestaat uit 22 eengezinswoningen te Zeewolde, werd tijdens de Provada 2017 door a.s.r en Sustay groots aangekondigd. Reden destijds? Het was voor zowel ontwikkelaar als belegger het eerste nul-op-de-meter project. Van de 22 rijwoningen werden 3 stuks zodanig duurzaam opgeleverd dat bewoners net zo veel energie gebruiken als dat de woning levert. De logische rekensom leidt daarmee tot een energienota van € 0,- maandelijks. Vandaag de dag normaal aan het worden, destijds een innovatieve en unieke stap in het verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt.
BREEAM-NL In-Use is een certificeringsmethode dat inzicht geeft in de actuele duurzame staat van een object. Dit ideale managementinstrument heeft belegger en eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund nu toegepast op de duurzame Zeewolde woningen van Sustay. Het certificaat werd glansrijk behaald.
Het woningfonds van a.s.r. real estate is het eerste Nederlandse woningfonds dat woningen certificeert met de door Dutch Green Building Council ontwikkelde nieuwe beoordelingsrichtlijn. Sustay is erg trots dat het één van haar duurzame ontwikkelingen betreft. In 2021 wil het a.s.r. woningfonds haar volledige portefeuille BREEAM-NL In-Use certificeren en dat betekent dat andere eerdere duurzame samenwerkingsprojecten met Sustay, zoals bijvoorbeeld Van Reeshof Nieuwegein, ook gecertificeerd worden.
Project Bergkwartier Zeewolde is prachtig gelegen naast de plas Wolderwijd en werd in 6 maanden gerealiseerd door Schutte bouw & ontwikkeling. Het paste destijds naadloos in de impactgedrevenheid van Sustay (en a.s.r.) om naast betaalbaar wonen nog meer in te zetten op duurzaamheid en klimaat. Tegenwoordig worden veel Sustay projecten nul-op-de-meter opgeleverd, zoals in Waalwijk en Biddinghuizen, en is de volgende stap bouwen met hout: CLT (Cross Laminated Timber). Dit levert een nog hogere CO2-reductie op
Wil je meer weten over het duurzaam bouwen met hout? Neem dan contact op met CLT specialist Pieter Hulst.