Skip links

Extern onderzoek Sustay door De Plekkenmakers

Naast de reguliere werkzaamheden heeft Sustay in 2020 veel aandacht besteed aan haar positionering en strategie voor de komende jaren. Een blik op 5 jaar historie, het heden en vooral de toekomst. Hoe kunnen we ons iedere dag verbeteren en nog meer impact maken. Een onderdeel daarvan was om goed te luisteren naar onze partners in de markt. Welk beeld heeft men van Sustay, wat gaat goed en waar liggen verbeterpunten.

Daarom heeft Sustay afgelopen najaar De Plekkenmakers ingeschakeld. Zij zijn aan de slag gegaan en hebben bij relaties afkomstig van overheden, woningcorporaties, beleggers, bouwpartners, adviseurs en bewoners een tiental vragen uitgezet. De uitkomst maakt ons erg trots en dankbaar!

De Plekkenmakers benaderden 60 personen waarvan het overgrote deel heeft gereageerd. Zo kwam naar voren dat 72% gehecht tot zeer gehecht is aan Sustay en bij een samenwerking 94% vindt dat we aan de verwachtingen voldoen of zelfs overtreffen. Op de vraag wat men echt kenmerkend vindt voor Sustay kwamen termen als middenhuur, maatschappelijk verantwoord, samenwerken, betrouwbaar en duurzaam naar voren.

Stuk voor stuk kenmerken waar we echt dagelijks het verschil mee willen maken in de woningmarkt. Sustay werd erg gewaardeerd in haar scherpe keuze voor middenhuur, werd aangespoord om op deze weg voort te gaan en kreeg als eindrapport cijfer een 7,5.

Met deze terugkoppeling uit de markt, een deels vernieuwd team, een aangepaste huisstijl en website en de verdere inrichting op een impact gedreven organisatie, waarbij betaalbaarheid, duurzaamheid en mensen centraal staan, gaat Sustay als dé ontwikkelaar van middenhuur vanaf 2021 nog scherper aan de slag met het verbeteren van de woningmarkt. Iedereen verdient tenslotte een betaalbaar en duurzaam thuis.