Skip links

Terugblik Q3 door Menno & Frank

Wederom zit er een kwartaal op en zijn we opnieuw beland in het staartje van 2020. Vorige terugblik deelden wij dat op de laatste dag van het tweede kwartaal de verkoopovereenkomst werd getekend met woningcorporatie Viveste voor de 24 sociale huurappartementen binnen het gemengde project Eikenhout. De dag erop, toen het derde kwartaal daadwerkelijk startte (1 juli), tekenden we de grondovereenkomst met wethouder Sander Bos van de gemeente Houten. Het kwartaal begon dus gelijk goed.

De dag erna, 2 juli, was een intensieve en vruchtbare teamdag. We hebben al in eerdere terugblikken aangekaart dat we momenteel volop bezig zijn met onze nieuwe stip op de horizon, meer samenwerkingen aangaan met woningcorporaties, nieuwe productievormen zoals CLT houtbouw willen toepassen en vernieuwingen doorvoeren binnen ons team. Dat doen we niet alleen, maar juist samen met ons team en vaste partners. Daarom stond 2 juli in het teken van een gezamenlijke strategiedag. Iedereen weet dat je dan ‘even naar buiten moet’, dus bezochten wij het duurzame Blue City in Rotterdam, bij het grote publiek bekend als Tropicana. Het was een dag vol nieuwe inzichten en kruisbestuiving en we kregen een kijkje in de keuken bij diverse duurzame bedrijven gevestigd in Blue City. Erg waardevol en vooral een grote stap voorwaarts voor ons als team.

De maand juli bood nog veel meer. Want juli betekent zomer en dan weet je het wel bij ons… de Sustay zomerhits gaan dan van start. Wat het extra leuk maakte dit jaar was toch wel dat door de vernieuwingen binnen ons team er een nieuwe winnaar zou komen. En zo geschiedde… nieuwkomers Pieter Hulst en Guido Wierink werden, met slechts 1 stem verschil(!), eerste en tweede, hoe leuk. Gonny Hofstede van Gemeente Nieuwegein was één van de vele stemmers en zij won door middel van loting dit jaar een diner voor twee bij een strandtent. Gonny van harte gefeliciteerd!

Dacht je alle feestelijkheden wel gehad te hebben in de zomermaand juli, dan kwam er gewoon een flinke schep bovenop. In juli werd namelijk door PropertyNL de lijst ‘Top Woningontwikkelaars 2019’ gelanceerd. Weer zaten we in het felbegeerde linker-rijtje en binnen ons segment (huren) staan we zelfs in de top 10. Gezien onze omvang een enorme prestatie. Een prachtig bewijs van onze efficiënte wijze van werken. Op naar de top 5 de komende jaren, want Nederland heeft baat bij onze betaalbare en duurzame middenhuur woningen.

Op projectniveau was er nou niet bepaald sprake van een zomerdipje… er gebeurde veel. Zo werd er daadwerkelijk een start gemaakt met de sloop- & bouwwerkzaamheden van projecten Rhijnhaeghe Bunnik en Eikenhout Houten. Twee projecten in de provincie Utrecht die aantonen wat de kracht is van het bedienen van diverse doelgroepen door middenhuur te combineren met de segmenten koop én sociale huur. Iets waar wij sterk in geloven: het goed mixen van woonbuurten. In de jachthaven van Oude Tonge werden daadwerkelijk de sleutels uitgedeeld aan de bewoners van nieuwbouwproject Handelskade. Ja, je leest het goed: middeldure huur midden in een jachthaven, met magnifiek uitzicht. Het is ons echt gelukt en wat zijn we trots dat hier vele mensen met plezier gaan wonen. Ook project De Schaloen in Den Haag kwam een concrete stap dichterbij: daar werden de overeenkomsten getekend tussen ons, woningcorporatie Staedion en wethouder Balster namens de gemeente Den Haag. Uiteraard op gepaste afstand en conform de RIVM-maatregelen. De week erop lanceerden we een speciale projectwebsite en een gave video. Benieuwd? Ontdek het hier.

Uiteraard zijn we afgelopen kwartaal ook volop bezig geweest met ons eigen nieuwe kantoor in De Meern. Zoals eerder aangegeven gaan we revolutionair aan de slag: bouwen met hout, nog preciezer: CLT. Vanaf komend kwartaal zullen we jullie daar meer in gaan meenemen. We beloven een prachtig gebouw, een stoere naam en enorm, vooruitstrevend duurzaam.

 

De coronaperikelen waren wel nog steeds volop gaande. Vele versoepelingen gaven korte tijd wat ruimte. Sommige collega’s gingen deze zomer toch even de grens over voor vakantie, velen bleven echter in Nederland. Daar was het gelukkig net zo heerlijk vertoeven. Inmiddels hebben we wel gemerkt dat Nederland moeite heeft met de regels handhaven en laait het virus weer op. Het slot van het derde kwartaal, laatste week september, heeft ook ons doen besluiten om ons thuiswerkrooster aan te scherpen en het kantoor voor mensen van buitenaf te sluiten. We vinden dat spijtig om mede te delen, want geloven in fysiek overleg, echter dragen graag ons steentje bij aan een gezond Nederland. Niemand zit te wachten op een tweede lockdown, ook Sustay niet, en al helemaal niet al die mensen die wachten op een betaalbare en beschikbare woning. Blijf gezond!

 

Menno Schapendonk & Frank Pieper SUSTAY | verantwoord wonen