Skip links

Terugblik Q1 door Menno & Frank

Elke keer als we een terugblik op papier zetten denken we altijd weer ‘wat is er toch weer veel gebeurd en wat gaat de tijd snel’. Zo ook dit eerste kwartaal van 2019. 

Laten we starten met de uitbreiding van ons team met office manager Monique. De eerste 2 weken stonden in het teken van haar draai vinden en vooral veel collega’s spreken, inmiddels is ze de spin in ons (kantoor)web. Collega Giel bracht begin van dit jaar een glimlach op al onze gezichten door het boekje “Leef als een beest” uit te delen. Zeer interessante materie over het (verkeerde) leefgedrag van de mens vandaag de dag en bijhorende kwalen als stress en burn-outs. Absoluut een aanrader en in 1 dag uit te lezen.

Januari stond verder in het teken van starten met project Eikenhout én haar omgeving. Arnold is verantwoordelijk voor het contact met de buurt en overige partners. Hij regelde een eerste kennismakingsavond op 15 januari. Deze avond heeft hij vooral goed geluisterd naar de wensen en zorgen van buurtbewoners. In februari kreeg project Eikenhout een 2einspraakavond en toonden we 3 concept schetsen. Wederom creëerden we een setting waar veel ruimte was voor feedback van buurtgenoten en potentiële huurders.

De maand februari begon met de lancering van het Utrechts Biedboek Middenhuur. Een krachtig document waarin beschreven staat hoe in de provincie Utrecht de komende jaren 7.000 nieuwe middenhuur woningen worden toegevoegd. Het initiatief kwam tot stand door een mooie samenwerking van Provincie Utrecht, tien institutionele beleggers, twee woningcorporaties en wij als middenhuur ontwikkelaar. Meer info en het volledige biedboek is hier te raadplegen.

De bouwbedrijven werden dit kwartaal uiteraard in de actiemodus gezet. Er werden op 2 locaties met werkzaamheden gestart. In Mercatorhof Waalwijk is na het saneren een start gemaakt met de 44 eengezinswoningen. Van dit bouwproject maken collega’s Joris en Six tevens een timelapse video. In Biddinghuizen ging project De Voor van start met 18 eengezinswoningen. Hier steekt Don veel tijd en energie in. Beide projecten zijn nul-op-de-meter. De verhuur van deze projecten zijn daarmee ook van start gegaan. Daarnaast wordt er in Zoeterwoude nog steeds hard gewerkt aan het Verde Vista appartementencomplex.

Over project Verde Vista gesproken. Door de enorme belangstelling bracht dit zoveel belletjes en mailtjes met zich mee dat we intern besloten om hier tijdelijk een aparte projectwebsite voor op te zetten waar geïnteresseerden zich kunnen voorinschrijven. Inmiddels staat de teller tijdens dit schrijven op +130! Elke week komen daar weer vele mensen bij. De gegevens zullen we binnenkort overdragen aan de verhuurmakelaar. Het complex zal overigens slechts 87 appartementen en studio’s opleveren. Bekijk hier de mooie site: verdevista.nl.

Naast de huidige bouwactiviteiten zijn we met z’n allen uiteraard weer flink aan de weg aan het timmeren met betrekking tot nieuwe projecten. Er speelt nog veel meer, maar een kleine greep waar we afgelopen kwartaal energie in staken: Woerden, hier zullen we circa 80 middenhuur appartementen toevoegen. In Leiden gaan we opnieuw aan de slag, dit keer 26 duurzame appartementen onder de noemer project Brahmslaan. Tot slot een groot project na het winnen van een markttoets: 606 appartementen in Den Haag.

Wat betreft kennis delen willen we zeker niet stil staan. Dit 1ekwartaal hebben we besloten om in mei een bijeenkomst te organiseren voor bestuurders, directieleden en ontwikkelmanagers van woningcorporaties uit heel Nederland. Er is momenteel veel aan de hand in de woningmarkt, met name op het vlak sociale huur en middenhuur. Volgens het Rijk een hot item. Samenwerking is naar ons inziens daarbij een must. Op de prachtige locatie Fort De Batterijen (nabij Houten) zullen prof. Boelhouwer, Bart Dopper van Stec Groep en Frank een lezing geven. Daarna leggen we interessante case voor. Inmiddels hebben we al veel aanmeldingen binnen en zullen we in ons volgende kwartaal terugblik hier verder op in gaan.

Triest om op terug te moeten blikken is natuurlijk de schietpartij van 18 maart. Heel Sustay, nee heel Utrecht, stond op scherp na deze verschrikkelijke gebeurtenis. Vanuit ons kantoor waren we live getuige hoe snel Papendorp omgebouwd werd tot crisiscentrum en uitvalbasis voor diverse hulpdiensten. Onze complimenten gaan uit naar de snelheid en heldhaftigheid van al deze hulpdiensten. Ons medeleven naar alle slachtoffers en nabestaanden.

Altijd lastig om dan zo hak op de tak weer om te schakelen naar feestelijk nieuws, maar we hebben nog wat bijzonders in petto! Sustay is dit jaar 5 jaar full-time aan de bak! Dat gaan we vieren, groots. Gekke Six heeft een bizar idee dit kwartaal ingediend wat gaat plaatsvinden in september. Wordt vervolgd uiteraard, maar we beloven bij deze al dat vrijdag de 13e van september geen ongeluksdag wordt. Integendeel!

Tot slot hebben de meeste collega’s privé nog even de sneeuw of zon opgezocht dit eerste kwartaal.  Zo zijn wij zelf ook nog even heerlijk een weekje er tussenuit gegaan met het hele gezin. Daarnaast begon het Formule 1 seizoen in maart na maanden stilte en daarmee ook intern onze Green Prix. De jongens zijn weer lekker aan het racen. Alleen Monique nu nog… ;-)

Frank Pieper & Menno Schapendonk