Skip links

Frank & Menno blikken terug op Q3 2018

Het derde kwartaal van 2018 zit er al weer op, wat betekent dat we nu echt richting 2019 gaan. Wat was het vooral een warm kwartaal met al die hittegolven en zonnige dagen. Welke bijeenkomst, hardloop event of start bouw we ook bij woonden, de zon scheen altijd.

Zo ook op de bijeenkomst van 4 juli omtrent thema middenhuur dat in Utrecht werd georganiseerd door Provincie Utrecht waar diverse gemeenten en hun nieuwe wethouders, corporaties en marktpartijen samen kwamen. Gedeputeerde Van den Berg vroeg de zaal of marktpartijen praktijkvoorbeelden wilden delen. Dat lieten we ons niet twee keer zeggen, vandaar dat we hebben besloten een roadtrip voor te bereiden waarbij bestuurders (wethouders en corporatie bestuurders) worden meegenomen naar drie middenhuur projectlocaties in de regio. De voorbereidingen liepen voorspoedig en 1 november gaat de roadtrip daadwerkelijk plaatsvinden.

Intern gingen veel collega’s lekker met hun gezin op vakantie. Zelf hebben we met veel plezier Spanje en Engeland aangedaan, heerlijk om er even tussen uit te zijn. De bouwwerkzaamheden lagen op diverse locaties door de bouwvak ook stil. Het was voor ons gelijk een mooi moment om met de drone prachtige beelden te schieten van opgeleverde projecten. Ons vimeo kanaal is weer diverse video’s rijker en echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Door al die hoge temperaturen leek het ons erg leuk om de meest geliefde zomerhits van onze teamleden te laten opstellen. Dit was snel beklonken en toen hebben we er direct maar een prijs aan gekoppeld als je je stem uitbracht. Uiteindelijk hebben 85 mensen gestemd en werd Natasja Tanis van Si-no makelaars de gelukkige winnares. Zij gaat binnenkort genieten van een lunch of diner voor twee. En die ultieme Sustay zomerhit? Die kwam uit de koker van collega Kevwe: Ma quale idea van Pino D’Angio. Ok, eerlijk is eerlijk, het blijft een fijn nummer.

De laatste maand van Q3, september, begon sportief. In Bunnik gaan wij project Rhijnhaeghe realiseren en zo kwam onze marketeer in contact met de organisatie achter hardloop event Bunnik Mooiste. Six, ja zo heet ie echt, stelde een team samen en zo deed Team Sustay op 1 september mee aan de 6 KM Teamloop. Uiteraard in (huis)stijlvol tenue! Voor een eerste deelname ooit werden we 7e, een hele knappe prestatie van onze mensen.

Halverwege september was het weer tijd voor een feestje. De start van de bouwwerkzaamheden in Zoeterwoude aangaande project Verde Vista was een feit. Wethouder Ton de Gans kwam de 1epaal slaan en sprak het publiek lovende woorden toe wat betreft dit eerste middenhuur project in de wijk Meerburg. Een locatie waar eerst nog kantoren gerealiseerd zouden worden, maar nu een bijdrage levert aan het nog altijd grote tekort aan huurwoningen. Een prachtig project dus wederom.

Frank besloot eind september om met Giel naar Wenen te gaan. Zij bezochten in het kader van vernieuwing, industrialisatie en duurzaamheid een cross laminated timber (CLT) fabriek en project HoHo Wien, het hoogste gebouw ter wereld in hout dat momenteel gebouwd wordt. Een leerzame en indrukwekkende trip waar we wellicht wat mee gaan doen.

Tot slot startte het Formule 1 seizoen eind augustus weer, helaas was er dit kwartaal te weinig tijd voor onze eigen Green Prix. Wel gingen we met onze relatie ASR nog karten in Huizen. We blijven al onze relaties echter aansporen: kom dit jaar nog bij ons racen op kantoor. Erg leuk!

Frank Pieper & Menno Schapendonk