Skip links

Start bouw 44 nul op de meter woningen Waalwijk

Op het terrein van het voormalig verzorgingstehuis Samarja is de realisatie van het sloop-nieuwbouw project Mercatorhof van Sustay onlangs gestart. Het project is gelegen in de populaire wijk Besoyen nabij het centrum en omvat 44 nul op de meter ruime rijwoningen in het middeldure huursegment.

De eengezinswoningen worden verdeeld over 7 blokken, zijn ca 150 m2 bruto vloeroppervlak groot en beschikken over 4 slaapkamers. Alle woningen hebben een royale tuin met berging. Parkeren gebeurt in hofjes en kindvriendelijke straten. Sustay zal zelf 18 huurwoningen laten verhuren. De andere 26 woningen zijn verkocht aan Altera Vastgoed uit Amstelveen die deze woningen ook zal gaan verhuren.

Directeur Menno Schapendonk van Sustay: “Ik kom zelf oorspronkelijk uit Waalwijk en daarom is dit voor mij al een extra bijzonder project. Daarnaast is het mooi om te zien dat we aan een binnenstedelijke locatie met daarop een leegstaand voormalig verzorgingshuis – waar ook mijn overgrootoma nog heeft gewoond – nu weer een prachtige nieuwe toekomstbestendige invulling kunnen geven. Dit in goede samenwerking met de gemeente, in goed overleg met de buurt en met diverse locale partners.  En dat in het segment middenhuur waarop Sustay zich specifiek heeft toegelegd”

Dennis Koens van belegger Altera is daarnaast erg te spreken over de duurzaamheid: “De nul op de meter en  all-electric woning verwekt net zoveel energie zelf als dat het verbruikt. Dit wordt gerealiseerd door diverse duurzame toepassingen door Sustay. Concreet houdt dit in dat de bewoners straks geen omkijken meer hebben naar de energierekening en dat dit vriendelijker is voor het klimaat. Iets wat helemaal in de visie van Altera past.”

Schutte Bouwbedrijf neemt de bouw van de nieuwe woningen voor haar rekening. De sloop wordt gerealiseerd door Maton en het civiele werk wordt uitgevoerd door Van den Elshout en de Bont, beide bedrijven uit Waalwijk. Space Value was verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en Bureau 070 voor het ontwerp van de woningen.

Momenteel vinden de sloopwerkzaamheden en voorbereidingen plaats zodat begin 2019 kan worden gestart met de daadwerkelijke bouw van de woningen. De verwachting is dat vanaf medio 2019 oplevering van de eerste woningen plaatsvindt en huurders intrek in hun woning kunnen nemen. De verhuur zal starten eind 2018. Bij interesse in een vrije sector huurwoning kunt u zich alvast aanmelden op www.mercatorhof.nl.