Skip links

Frank & Menno blikken terug op Q1 2018

Hopelijk heb je net als wij een heerlijk eerste lenteweekend achter de rug. Voor ons een mooi moment om, naast het genieten met het gezin, eens terug te blikken. Want de tijd vliegt. Het eerste kwartaal van 2018 is reeds gepasseerd en er gebeurde weer veel. Zo stond de start van het jaar in het teken van ons nieuwe project Mercatorhof te Waalwijk, waar 44 NOM-woningen worden gerealiseerd in de populaire bestaande wijk Besoyen. We verwachten daar in mei te starten met werkzaamheden.

Eind januari werd de “Middag van de Middenhuur 2018”  georganiseerd in Tivoli Utrecht. Hierbij presenteerde Rob van Gijzel zijn rapport inzake middenhuur met de oproep tot samenwerking en het maken van afspraken. Een goede zaak als je het ons vraagt.

Op 5 februari, een week later, vond het jaarlijkse event van Capital Value plaats. Het was opnieuw mooi aangekleed en het weerzien van veel bekenden. De rode draad deze dag was echter helaas bedroevend: er is meer geld dan ooit om te investeren, maar de woningnood en behoefte aan middenhuur is ook groter dan ooit. Dat blijft lastig te rijmen.

Die enorme behoefte werd overigens een dag later wéér bevestigd. Sustay was als ‘expert’ aanwezig bij een debat over betaalbaar wonen in Nieuwegein, georganiseerd door plaatselijke PvdA-wethouder Adriani. Een zaal vol met mensen toonde weer eens aan hoe schrijnend soms de situatie is in Nederland. Op maandag troffen we dus het kapitaal en op dinsdag de behoefte in de vorm van bewoners. De vraag is hoe we dit snel en meer kunnen gaan verbinden.

Rondom onze projecten was er tevens genoeg te doen. In Bergen op Zoom, samen met bouwbedrijf MaasJacobs en wethouder Van der Velden, werd voor de tweede keer een paal in de grond geslagen. Dit keer voor de koopwoningen die naast ons middenhuur complex worden gerealiseerd. Het gaat ook hier ontzettend hard, want begin april werd het hoogste punt bereikt.

Daarentegen zitten we in Zoeterwoude nog midden in de ontwikkelfase. De tekenmomenten met OMM in februari en bouwpartner Stout in maart waren een feestelijk gebeuren. Wij vinden het erg mooi om te zien dat niet kantoren, maar de weg voor middenhuur hier is vrijgemaakt. In de wijk Meerburg gaan we 87 betaalbare appartementen toevoegen. Trots gevoel dus.

Uiteraard doet het ons deugd dat het Formule 1 seizoen weer begonnen is. Want naast Verstappen in actie op tv, al duurt dat soms maar 2 ronden, betekent dit tevens dat we zelf weer actief in de racekuipstoel stappen binnen ons eigen Green Prix klassement. We dagen je dus wederom uit om bij ons op kantoor een snelle tijd neer te zetten.

Allemaal mooie ontwikkelingen, echter het grootste moment dit eerste kwartaal zat toch wel in het zogenaamd oprichten van een eigen politieke partij! De Partij voor Middenhuur zou als lijst 17 mikken op 3 zetels in de gemeenteraad van Utrecht. Met veel bombarie kondigden we dit half maart aan. De reacties waren overweldigend, zowel positief als negatief, wat we beiden omarmden. De politiek betreden was fake, wij houden het bij ontwikkelen en laten politiek bedrijven aan anderen over. Echter middenhuur goed op de politieke agenda zetten is wat ons betreft goed gelukt.

Tot slot: we groeien hard, wat met zich meebrengt dat we in gesprek zijn met diverse nieuwe mensen. Momenteel zijn we op zoek binnen Sustay naar twee projectmanagers. Daarnaast kunnen we eigenlijk ook op het vlak ‘office management’, met communicatie raakvlakken, ondersteuning gebruiken. Het voordragen van dé geschikte persoon belonen we met een goede fles bubbels!

Tot Q2!

Frank Pieper & Menno Schapendonk
Directie Sustay