Skip links

Six en Victor blikken terug op Q2 2021

En we zitten over de helft alweer, de tijd vliegt. Er gebeurde veel afgelopen kwartaal. Om maar gelijk te starten op projectniveau: Bunnik gaat als een speer. De vorige terugblik bespraken we nog de start bouw, inmiddels worden de rijwoningen al bijna opgeleverd. Schutte Bouw gaat daar voortvarend aan de slag en in juni was het daarom ook tijd om met bijna het voltallige Sustay team een bezoek daar te brengen. Trots gevoel.

Bezoek aan Rhijnhaeghe Bunnik

In Houten bouwt De Langen van den Berg aan Eikenhout en ook daar zit men niet stil. Sustay ging samen met de verhuurmakelaar Van ’t Hof Rijnland een blik werpen bij de middenhuur en de sociale huur appartementen en dat beloven hele fijne leefruimtes te worden. De toekomstige tuin is nu nog een grote modderpoel, maar we weten wat daar in het vat zit. De verhuur van de middenhuur appartementen gaat deze zomer van start. Alleen tot nu al zijn er ruim 1200 voorinschrijvingen gedaan voor de 30 middenhuur appartementen in Houten!

Over voorinschrijvingen gesproken. De gemeente Woerden kreeg zo veel vragen en reacties al omtrent middenhuur project De Molenhoek dat daar een oplossing voor moest komen. Dus daarom is daar tevens een aparte project website voor opgezet afgelopen kwartaal om de geïnteresseerden alvast digitaal op te vangen. Zie demolenhoekwoerden.nl.

In Den Haag keurde de gemeente het ontwerp-bestemmingsplan goed voor project De Schaloen. Dat is fijn, want nu kunnen we aan de slag met fase 2: het nader uitwerken van het ontwerp en dan de omgevingsvergunning indienen. Tevens werd met belegger Altera de LOI getekend voor De Schaloen. Voor project De Geus Leiden kondigden we in mei aan dat we gaan samenwerken met bouwbedrijf Akor. Een eerste samenwerking met dit vakkundige bedrijf uit het oosten van het land. We zien er naar uit om in Leiden Stationsgebied te starten.

Middenhuur project De Molenhoek Woerden

Binnen ons team genoot iedereen volop van Max Verstappen. Wat gaat die als een speer momenteel en dat geldt nu net zo voor het vaccineren. Iedereen hier intern heeft nu minstens 1 prik gehad, dat is mooi nieuws. Het team werd bovendien uitgebreid met een nieuwe collega: junior projectmanager Anne Koesen. Net vers afgestudeerd aan de TU Delft (en ja ze heeft nog lessen gevolgd bij ons Raad van Advies lid en hoogleraar Peter Boelhouwer) met een scriptie over onder andere hoe huishoudens met een middeninkomen zich verhouden ten opzichte van de woningvoorraad. Dat past natuurlijk naadloos bij Sustay. Welkom Anne! En was het vorig kwartaal Guido die vader werd, ditmaal was het de beurt aan Kevwe. Een prachtige zoon, genaamd Benjamin, kwam ’s ochtend 1 juni ter wereld. Uiteraard hebben we Kevwe later die maand even in het zonnetje gezet.

Beschuit met blauwe muisjes!

Sustay groeit dus volop door. Redenen genoeg om speciaal voor toekomstige teamleden een aparte careerpage op te tuigen: werkenbijsustay. Drink jij binnenkort een kopje koffie met Jimmy?

Kom je ook werken bij Sustay?

Tot slot kunnen we vol trots aankondigen dat Sustay samen met de Stec Groep de Middenhuur Award 2021 dinsdag 26 oktober op de PROVADA gaat uitreiken en dat de jury inmiddels is samengesteld! Niemand minder dan hoogleraar Peter Boelhouwer (TU Delft), directeur innovatie Esther Geuting (Stec Groep), wethouder wonen gemeente Den Haag Martijn Balster, directeur PropertyNL Wabe van Enk en Hans Ton, directeur Wonen Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties gaan zich de komende maanden geheel onafhankelijk buigen over diverse initiatieven in Nederland gelieerd aan middenhuur. Dit is markt breed, het kan een collega ontwikkelaar zijn met een mooi project, echter ook een Provincie met middenhuur beleid, of bijvoorbeeld een belegger met een specifiek fonds. Kortom, als het maar met middenhuur te maken heeft en de vastgelopen Nederlandse woningmarkt een impuls geeft. Heb je een suggestie? Dien die gerust bij ons of de Stec Groep in. De voortgang is te volgen op middenhuuraward.nl. We houden iedereen tussentijds natuurlijk op de hoogte.

Block de agenda: 26 oktober PROVADA uitreiking Middenhuur Award

Een mooie zomer toegewenst en tot over een paar maanden weer, met een nieuw duo.

Six & Victor
Sustay, voor een betaalbaar & duurzaam (t)huis