Skip links

Oplevering 10 rijwoningen woonbuurt Rhijnhaeghe Bunnik

Op maandag 19 en dinsdag 20 juli vond de oplevering van 10 huurwoningen van project Rhijnhaeghe in Bunnik plaats. Beheerder Van ’t Hof Rijnland overhandigde, verdeeld over twee dagen, elk uur de sleutels aan de nieuwe bewoners. Dit is de eerste oplevering van in totaal 91 woningen die onderdeel zijn van de nieuwe woonbuurt Rhijnhaeghe.

Gefaseerde oplevering
Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement, de beheerder van de rijwoningen, heeft gezien de situatie rondom het Coronavirus, vele maatregelen genomen rondom de oplevering. Zo wordt er gespreid over 2 dagen opgeleverd om hiermee onderling contact tot een minimum te beperken.

Duurzame nul-op-de-meter woningen
De nieuwe, kleinschalige woonbuurt Rhijnhaeghe wordt gebouwd door Schutte Bouwbedrijf. Momenteel zijn zij nog volop bezig met de bouw van 6 twee onder één kap woningen en 75 appartementen. De 10 rijwoningen, verdeeld over 2 blokken, zijn in slechts 20 weken gerealiseerd. Alle woningen zijn voorzien van 3 woonlagen, waaronder een ruime zolder, luxe keuken en badkamer, een eigen parkeerplaats én een royale voor- en achtertuin. De voortuinen worden in het najaar nog voorzien van een groene haag. Bovendien zijn alle ‘full-electric’ woningen, onder andere dankzij 24 tot 29 zonnepanelen per woning, geheel nul-op-de-meter. Sustay en Schutte leverden dit type rijwoningen al eerder op in Waalwijk (project Mercatorhof). Daar krijgen de bewoners bij normaal gebruik zelfs geld terug op de energierekening!

Centrale ligging
Rhijnhaeghe is gelegen op een centrale plek in Bunnik, nabij uitvalswegen en op loopafstand van scholen, winkels en het oude dorp. Het ligt aan een populair, ruim opgezette bestaande woonwijk met veel groen. Ruime lanen wisselen elkaar af en in de directe omgeving is een mooie mix van oudbouw en nieuwbouw te vinden. De woonbuurt krijgt een speelse opzet en is omringd door volwassen bomen. In het plangebied is tevens ruimte vrijgehouden voor nieuw groen. Het gehele project Rhijnhaeghe is waarschijnlijk eind 2021 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op rhijnhaeghe.nl.

Woonbuurt Rhijnhaeghe bevat de combinatie sociale huur en middenhuur. Wethouder of werkzaam bij een woningcorporatie en ook interesse om een middenhuur project te combineren met sociale huur? Download gratis onze e-paper ‘De sleutel tot…’ of  neem contact op met Kevwe Scott Emuakpor.