Skip links

Overeenkomst grond met OMM getekend voor Verde Vista Centrumplan

Op 30 december 2020 tekenden de directie van Sustay en Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) het koopcontract voor project Verde Vista Centrumplan. Het tweede plan van Sustay in Meerburg Zoeterwoude omvat een 150 huurappartementen (waarvan circa 45 eenheden in de sociale huur), een supermarkt (2.000 m2 detailhandel) en een verdiepte parkeergarage met daarboven een mooi plein. Het centrumplot aan de zuidkant van Verde Vista Meerburg is perfect pal naast Leiden gelegen en dichtbij de ontsluiting naar de A4. Eerder al tekenden partijen een overeenkomst voor 87 middenhuur appartementen: project Verde Vista, dat in april 2020 door wethouder Ton de Gans werd opgeleverd. Naar verwachting gaat de bouw van Verde Vista Centrumplan, wederom door bouwonderneming Stout, nog voor de zomer van 2021 van start.

Het ontwerp werd wederom door DiederenDirrix uit Eindhoven gerealiseerd

Projectmanager Robin Everaars van Sustay geeft aan: “Wij zijn weer uitermate verheugd vervolg te kunnen geven aan onze eerdere ontwikkeling van huurappartementen op deze plek. Nu ook met de broodnodige sociale huurwoningen en wederom een ontwikkeling die vanwege haar duurzaamheid bijdraagt aan onze klimaatdoelstellingen. Binnenkort wordt dit een nieuw thuis voor vele mensen die nu tussen wal en schip vallen. Alle betrokkenen danken wij voor hun inspanningen dit mogelijk te maken.”

Om deze woningbouwlocatie mogelijk te maken is op 21 april 2020 het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Aanvankelijk was deze locatie bestemd voor kantoren, de krapte op de woningmarkt heeft er echter voor gezorgd dat besloten is tot een omzetting naar wonen. Het is nog niet bekend wanneer de verhuur van de woningen van start gaat, echter geïnteresseerden kunnen zich voorinschrijven op de website verdevista.nl.

Grondeigenaar of wethouder en ook interesse om een middenhuur (& sociale huur) project te realiseren? Neem contact op met Robin Everaars.