Skip links

Oplevering 87 appartementen Verde Vista Zoeterwoude-Rijndijk

Vrijdag 3 april is project Verde Vista, een prachtig en duurzaam complex met 87 middenhuur appartementen, opgeleverd in Zoeterwoude-Rijndijk. De feestelijke middag werd georganiseerd door ontwikkelaar Sustay en bouwonderneming Stout.  Wethouder Ton de Gans overhandigde op gepaste afstand de eerste sleutel aan de nieuwe bewoners. In de nieuwbouwwijk zijn dit de eerste appartementen van in totaal circa 600 die opgeleverd worden.

Een mooie aanvulling op het woningaanbod in de regio

“Dit type appartementen zijn een welkome aanvulling op het woningaanbod in de regio: middenhuur. Een goede impuls aan de verdere kwalitatieve invulling van Zoeterwoude-Rijndijk. Ik denk dat de bewoners hier heel gelukkig gaan wonen”,  aldus een nauw betrokken Ton de Gans, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Economie, Financiën en Communicatie.

Gefaseerde oplevering 

Compact Real Estate Services, de beheerder van het complex, heeft gezien de situatie rondom het Coronavirus vele maatregelen genomen rondom de oplevering. Sil Journée:  ‘’Naast het feit dat de opleveringen over 6 tot 8 weken worden uitgespreid om hiermee onderling contact tijdens de verhuisbewegingen tot een minimum te beperken zal de oplevering ook in een zeer uitgeklede versie plaatsvinden. Dit is jammer maar de huurders begrijpen gelukkig dat het op dit moment niet anders is.’’

Projectmanager Robin Everaars, die namens Sustay het project begeleide, vult aan: “De mogelijkheid wordt nog onderzocht om in een later stadium het complex voor de bewoners gezamenlijk feestelijk te openen.”

Objectum Bouwadvies en Procesmanagement heeft namens de eigenaar de bouwbegeleiding uitgevoerd. Architectenbureau DiederenDirrix uit Eindhoven was verantwoordelijk voor het stijlvolle ontwerp. De naam Verde Vista werd tijdens de bouw gewijzigd in ‘The Hill’.

Planning overige woningen 

Als alles loopt volgens de planning dan start de bouw van de overige appartementen in de wijk zo rond de jaarwisseling 2020/2021. Dit geldt ook voor het naastgelegen project Verde Vista Centrumplan van Sustay. In dit plan is ook een supermarkt opgenomen. De totale gebiedsontwikkeling Verde Vista is naar verwachting in 2023 afgerond. Het oorspronkelijke plan ooit was een kantorenpark. Met de enorme behoefte naar betaalbaar wonen is de transitie een groot succes.