Skip links

Terugblik Q2 door Menno & Frank

Een terugblik op het tweede kwartaal van 2019… ga er maar even goed voor zitten, want dit was ons toch een drukke tijd.

April startte met een prachtige bijdrage aan het auditorium van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Zo helpen we de kinderoncologie weer stapje vooruit. Later die maand en in mei genoten we allen van diverse zonnige feestdagen, waaronder onze eigen ‘feestdag’: het teamuitje. Op 16 mei gingen we gezellig met z’n allen eten bij Mr. Black and the White Ox. Een aanrader! Het is daar goed vertoeven en tja wat wil je met zo’n leuk team.

Mei begon voor ons met een bewust kleinschalig event voor woningcorporaties: “De sleutel tot…” (zie video). Op donderdag 9 mei kwamen diverse bestuurders, directies en ontwikkelmanagers van corporaties naar Fort De Batterijen voor een inspirerende en leerzame middag over het thema middenhuur. Onze collega Six had alles voorbereid, was gastheer en introduceerde de drie sprekers prof. Peter Boelhouwer (TU Delft), Bart Dopper (Stec Groep) en onze eigen Frank. Naast kennisdeling gingen we met twee teams aan de slag met een middenhuur case gekoppeld aan sociale huur. Na de zomer zullen we de uitkomsten en kennisdeling bundelen in een boekje.

Een week later tekenden we een overeenkomst met Schutte Bouw voor de realisatie in Bunnik, waar we project Rhijnhaeghe waar gaan maken en het einde van de maand kwamen we met z’n allen intern bij elkaar om te leren over de omgevingswet. Rho Adviseurs had speciaal voor ons een maatwerk programma opgezet. Erg leerzaam.

En toen kwam juni, de maand waarin veel te gelijk kwam. Dat begon natuurlijk al met de jaarlijkse PROVADA. Voor Sustay dit jaar extra bijzonder omdat project De Geus Leiden gelanceerd werd dankzij getekende contracten met diverse stakeholders. Collega Giel heeft hier erg veel tijd en energie in gestoken, wat niet altijd makkelijk was. Chapeau. Mooi om dan ook het enthousiasme van wethouder Fleur Spijker en overige partners te zien. Twee weken later hebben we tevens de site DeGeuskomtnaarLeiden gelanceerd.

Juni stond ook in het teken van de Roparun die de Helden van Zeist liepen en zo bijna € 15.000,- ophaalde voor het goede doel. Een erg knappe prestatie. Wij sponsoren met trots de shirts van deze groep omdat het echt belangrijk is wat zij doen. Grote klasse.

In juni werden er ook weer nieuwe drone beelden geschoten. Ons Vimeo kanaal is dus weer uitgebreid. Tevens leuk nieuws: de bouw in de jachthaven van Oude Tonge ging van start. Hier gaan we aan het water 25 gasloze middenhuur appartementen realiseren. In Waalwijk zijn we dan weer veel verder. Daar werd op 13 juni door wethouder Eric Daandels de laatste zonnepaneel geplaats waardoor de nieuwe woonbuurt volledig nul-op-de-meter werd. Dat hebben we samen met onze partners en toekomstige bewoners feestelijk gevierd. Alle 18 woningen uit Fase 1 van Mercatorhof zijn inmiddels verhuurd.

Regio Utrecht tekende in juni ook de ‘Woondeal’ met minister Ollongren. Een goed initiatief en duidelijk signaal dat we nu echt aan de bak moeten en de “middenhuur handschoen” zo snel mogelijk moeten gaan oppakken. Met dat in het achterhoofd en uiteraard een speciale binding met Zeist, hebben we tevens hard gezwoegd voor project Eikenstein. De laatste weken van juni is er veel tijd en energie gestoken in formuleren van een goed bod en het vertalen van onze visie in een prachtig biedboek. Wordt hopelijk vervolgd!

Met MCD alumni kennisnetwerk heeft Menno nog een inspirerende trip gemaakt naar Manchester, terwijl Frank met zijn vrouw en kinderen privé de eerste paal sloeg voor hun nieuwe woning. En met z’n allen… met z’n allen hebben we ons flink bekommert over welke zomerhit we jullie dit jaar gingen voorschotelen. Het rondje is gemaakt en iedereen kan net als vorig jaar weer stemmen. Uiteraard met als prijs in het vooruitzicht: een diner voor 2 bij je favoriete beachclub in Nederland.

In ons vorige kwartaal hadden we al aangegeven dat we dit najaar ons lustrum uitgebreid zouden gaan vieren. Daar is verandering in gekomen. We hebben besloten om de Dompelaar in de Meern te verbouwen naar ons nieuwe hoofdkwartier en mikken op najaar 2020 dat we een grand opening kunnen geven. Six bedenkt vast wel weer wat nieuws.

Tot slot bracht de aller-allerlaatste dag van dit tweede kwartaal iedereen van Sustay een grote glimlach! Max Verstappen won op zondag met de Honda motor de GP van Oostenrijk. Wie had dat nou verwacht? En onze collega Joris? Die was er gewoon bij! We doen heel aardig tegen hem, maar eigenlijk zijn we nog steeds ontzettend jaloers!

Frank Pieper & Menno Schapendonk