Skip links

Eerste NOM project ooit in Biddinghuizen (De Voor) opgeleverd

In Biddinghuizen is op de heetste dag van het jaar project De Voor opgeleverd. De 18 eengezinswoningen zijn volledig gasloos en nul-op-de-meter, een primeur in Biddinghuizen. Aan snelheid ook geen gebrek: de 2 blokken zijn binnen een half jaar gerealiseerd.

Partner Schutte Bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de snelle realisatie en zorgde er mede voor dat de oplevering vlekkeloos verliep. Korfker architecten was door ontwikkelaar Sustay aangewezen voor het eindontwerp.

De grondgebonden eengezinswoningen van project De Voor zijn allemaal nul-op-de-meter, wat inhoudt dat de bewoners bij normaal verbruik geen energielasten hebben. Het duurzame project valt binnen het segment vrije sector middeldure huur, kortweg middenhuur, waar in Nederland erg veel behoefte aan is. De woningen zijn drielaags, tellen 3 slaapkamers, een zolder en zijn voorzien van een luxe badkamer en keuken. Ook hebben de woningen een zonnige achtertuin met eigen berging.

Donderdag 25 juli werd een feestelijke dag met diverse betrokken partners én toekomstige bewoners. De belegger / eigenaar van de woningen, Schutte Bouwbedrijf, ontwikkelaar Sustay en Gemeente Dronten spraken de genodigden voldaan en vol trots toe om daarna samen het glas te heffen. Het was aan wethouder Siepel om de laatste elektra handelingen uit te voeren zodat de woningen vanaf nu echt energieneutraal zijn.

“Een bijzondere dag voor Biddinghuizen. Want voor de eerste keer hebben we hier in het dorp nu duurzame nul-op-de-meter woningen. Een ingeslagen weg die we graag als gemeente blijven bewandelen. En dan ook nog eens binnen zes maanden klaar én in het betaalbare middenhuur segment. Hier gaan de bewoners heel fijn wonen. Dat geeft een trots en voldaan gevoel”, aldus wethouder Roelof Siepel van de gemeente Dronten.

De bewoners krijgen 1 augustus de sleutel van Woltjer Makelaars.