Skip links

Middenhuurproject Rhenomare De Meern opgeleverd

De Meern is 63 nieuwe woningen rijker op de hoek van de Rijksstraatweg en de Meerndijk. Hiermee komt een langgekoesterde wens van oud-wethouder Paulus Janssen en van 63 nieuwe huurders, veelal uit de omgeving, in vervulling.

Opgeleverd
Op donderdag 14 juni zijn de woningen, een klein anderhalf jaar nadat de bouw is gestart, opgeleverd aan de nieuwe eigenaar, het Spoorweg Pensioenfonds. Het gaat om 39 appartementen, 14 hofwoningen en 10 herenhuizen. De appartementen en herenhuizen hebben hun adres aan de Rijksstraatweg. De hofwoningen liggen in het verlengde van de Nijevelthof. Deze nieuwe straat verbindt de achterliggende wijk met een auto- en een fietsverbinding met de Rijksstraatweg.

Markant
Kevwe Scott-Emuakpor, projectdirecteur van Sustay is verheugd: “Ik ben blij met de oplevering van deze woningen. Deze plek is extra speciaal voor mij omdat ik in de buurt woon en hier dagelijks langs fiets. Jarenlang keken we hier tegen vervallen leegstaande gebouwen aan. Nu staat er een markant appartementengebouw met 39 fonkelnieuwe driekamerappartementen met daarnaast en -achter statige herenhuizen en sfeervolle hofwoningen. Het gaat allemaal om huurwoningen in het middenhuur segment waar heel veel behoefte aan is.”

Actieplan middenhuur
Met de oplevering komt ook een wens van oud-wethouder Paulus Janssen in vervulling. Met zijn Actieplan middenhuur maakte hij zich de afgelopen collegeperiode sterk voor meer huurwoningen in dit segment. Scott-Emuakpor: “Meer van deze woningen moet de doorstroming op de lokale woningmarkt bevorderen en scheefwonen tegengaan, bijvoorbeeld door jonge stellen die in een te goedkope woning wonen of ouderen die in een te groot huis wonen.” En dat is gelukt, bewijzen de statistieken. Liefst 37% van de nieuwe bewoners komt uit Vleuten en De Meern. Nog eens 26% komt uit de stad Utrecht. Van de nieuwe inwoners in het appartementengebouw is een derde deel 65 plus, ruim de helft boven de 50 en een zesde deel jonger dan 30 jaar. “Er komt inderdaad een mooie mix van bewoners te wonen. De jongste bewoner is 23, het oudste stel is 88 en 90!”

Rhenomare
Het appartementengebouw ontleent zijn naam aan het voormalige restaurant dat gedurende vele decennia een trefpunt was voor de bewoners van De Meern en omgeving. Ook werden er talrijke feesten en bijeenkomsten georganiseerd. “Het is een plek met historie die elke Merenees kent” aldus Scott-Emuakpor. “Uit respect voor dit rijke verleden hebben we de naam voor deze plek willen behouden.” Dat er veel behoefte is aan de woningen, is wel duidelijk. Alle woningen waren in no time verhuurd.

Het complex is gebouwd door bouwbedrijf Schutte uit Zwolle. Meer info over Rhenomare is hier te vinden.

Leave a comment