Skip links

Sustay ontwikkelt 36 appartementen in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft met de Utrechtse woningontwikkelaar Sustay en Maas-Jacobs uit Zundert grondovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van twintig koop- en 36 vrijesectorhuurappartementen.

Het gezamenlijke plan is gesitueerd op een zichtlocatie in de wijk de Markiezaten. De ontwikkellocatie genaamd Jacobsschelp-Nonnetje ligt aan het water van de Augustakreek. De koop- en huurappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen met een aansprekende architectuur. Beide gekromde gebouwen zijn voorzien van glazen puien, brede balkons met weids uitzicht over het water en geveldelen die met verticale belijning refereren aan de rietkragen.

Patrick van der Velden, wethouder Bergen op Zoom: ‘Het toevoegen van vrijesectorhuurappartementen door Sustay aan de wijk is een belangrijk uitgangspunt voor deze locatie. De gelijktijdige ontwikkeling van twintig luxe koopappartementen door Maas-Jacobs geeft de buurt een mooie afronding. Met deze programmamix en door goede samenwerking spelen partijen precies in op de behoefte van woonconsumenten in Bergen op Zoom.’

Sustay heeft de huurwoningen verkocht aan een Nederlands institutioneel pensioenfonds. Maas-Jacobs Bouwbedrijf zal de bouw van beide complexen voor haar rekening nemen. Architectenbureau JMW uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp van het project. Het project start medio 2017 en naar verwachting worden voorjaar 2018 de eerste woningen opgeleverd.

Bron: Vastgoedmarkt.nl