Skip links

Eerste paal geslagen in Hart van De Meern

In De Meern is op 25 januari officieel de bouw gestart van project Rhenomare. In café De Don tegenover het bouwterrein werden geïnteresseerden, betrokkenen en buurtbewoners toegesproken door projectleider Kevwe Scott Emuakpor van ontwikkelaar Sustay, wethouder Paulus Jansen en Tjeerd de Boer van bouwer Schutte Bouw & Ontwikkeling.

De nieuw te ontwikkelen woonbuurt bestaat in zijn totaliteit uit 63 diverse woningen en zijn op te splitsen in 39 driekamerappartementen, 10 herenhuizen en 14 hofwoningen. Daarnaast worden er 90 parkeerplaatsen gecreëerd, waarvan 39 half verdiept. Het ontwerp is afkomstig van Venster Architecten en de woningen zijn gekocht door Stichting Spoorwegpensioenfonds Utrecht.

Ruim 20 jaar lag het stil in het Hart van De Meern waar nu Rhenomare dus wordt gerealiseerd. Daar is onder andere wethouder Jansen heel blij mee. Hij legt uit: “Eerdere plannen mislukten steeds en wat overbleef was een soort van holle kies. Sustay ontpopte zich als de juiste aanjager en versnelde het proces bij ons binnen de gemeente. Er is goed geluisterd naar de buurt en vervolgens vanuit stedenbouwkundig perspectief de juiste impuls gegeven door het creëren van een nieuw hart in De Meern, met behoud van dorps karakter. Na al die jaren komen er nu eindelijk mooie en betaalbare huurwoningen waar zoveel behoefte aan is.”

Naast felicitaties en lofbetuigingen voor het mooie project op deze bijzondere plek, hoopten de sprekers ook dat deze ontwikkeling een positief domino-effect heeft op de overige drie kwadranten in het centrum van De Meern. Na de korte speeches ging iedereen naar het bouwterrein aan de overkant waar de eerste houten paal geheel nog met de hand de grond in werd geslagen. De overige palen worden trouwens niet geheid, maar geschroefd.

De eerste bewoners zullen de woonbuurt in 2018 betrekken.