Skip links

Ontwikkeling van 44 woningen in Waalwijk

Aan de Mercatorlaan in Waalwijk worden 44 woningen ontwikkeld door Sustay.

Projectontwikkelaar Sustay heeft goed geluisterd tijdens een informatieavond voor omwonenden. De buurt zag een appartementengebouw niet zitten en ook de gemeente Waalwijk had moeite met het vorige plan tegenover bestaande woningen. Daarnaast zat er, volgens het college van burgemeester en wethouders, te weinig groen in het plan en liet ook het aantal parkeerplaatsen te wensen over. Dat is aangepast. Het gewijzigde plan bevat nu wél voldoende groen en parkeerplaatsen, vindt de gemeente.

Het woningbouwplan is nog niet beklonken. Om de huizen te kunnen bouwen moet Waalwijk het bestemmingsplan aanpassen. Het college van burgemeester en wethouders wil hier aan mee werken. De gemeenteraad moet er nog over beslissen. Bovendien komt het plan nog ter inzage te liggen. Wanneer er gebouwd kan worden, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat van de 44 woningen, er 12 te koop worden aangeboden. De rest, 32 huizen, komen in de huursector terecht.

Bron artikel: Sylvia van de Ven