Skip links

Sustay en Syntrus voorzien Utrecht van broodnodige betaalbare huurappartementen

Het gebrek aan geschikte woningbouwlocaties in ons land wordt echt nijpend. “Wat we nodig hebben is een nieuwe grootschalige Vinex-operatie nieuwe stijl“, zegt Rob Vester van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. En: dankzij VastgoedJournaal kan Syntrus Achmea een mooie transactie met Sustay bekendmaken.

Tijdens de crisis bleef Syntrus Achmea RE&F investeren in woningen in het middeldure segment. Nu de crisis voorbij is, de markt aantrekt en de concurrentie toeneemt, focust het bedrijf op de verwerving van nieuwe grondposities. “Er is heel veel behoefte aan nieuw vastgoed, zowel bij consumenten als beleggers. We streven ernaar om onze portefeuille aan grondposities verder uit te breiden.” (Rob Vester)

Om dat mogelijk te maken zoekt Syntrus Achmea RE&F permanent naar nieuwe samenwerkingsvormen met ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers. “Wij hebben de middelen, maar niet altijd het geschikte product of locatie. Daarom willen wij in contact komen met interessante marktpartijen die ons iets kunnen bieden” (Rob Vester).

Omdat Syntrus Achmea RE&F, zoals gezegd wel de middelen bezit maar te weinig geschikte projecten heeft om te investeren, organiseerde zij met Vastgoedjournaal afgelopen oktober een besloten lunchmeeting in het Amsterdamse Okura hotel om in contact te komen met nieuwe spelers in de markt. Verschillende jonge ontwikkelaars, planologen en juristen namen hieraan deel. “Een inspirerende bijeenkomst met een zeer divers gezelschap zo blikt Vester op terug.

Het bijeenbrengen van kleine, flexibele partijen en Syntrus Achmea RE&F mag inmiddels een succes worden genoemd. Zo is na de lunchmeeting de eerste samenwerking in de steigers gezet. Met de jonge Utrechtse ontwikkelaar Sustay zal Syntrus Achmea RE&F een huurwoningproject realiseren in Leidsche Rijn nabij Utrecht. Het gaat hierbij om 149 appartementen.

Lees hier het volledige artikel van VastgoedJournaal van 21 december 2016.