Skip links

Bestemmingsplan De Molenhoek Woerden goedgekeurd

Op 23 september heeft de gemeente Woerden het bestemmingsplan voor De Molenhoek goedgekeurd. Sustay zal aan de Zaagmolen 12 in het transformerende gebied Nieuw-Middelland 72 gasloze appartementen in het segment middenhuur realiseren.

Na De Houttuin (voormalig FNV-pand) is dit de tweede plek in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorpand gesloopt zal worden en plaats zal maken voor woningbouw.

Duurzaam

In het gebouw De Molenhoek komen straks naast de 72 duurzame appartementen ook een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en worden de bewoners voorzien in meerdere deelauto’s. De buitenruimte wordt natuurinclusief ingericht.

Zo snel mogelijk bouwen

Wethouder Arjan Noorthoek (Nieuw-Middelland): “Het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is een belangrijke stap. We willen zo snel mogelijk bouwen, want veel Woerdenaren zoeken een betaalbare woning. Met deze appartementen in de middenhuur komen we aan die behoefte tegemoet, ook omdat het de doorstroming bevordert. Ontwikkelaar Sustay zal namelijk de huurwoningen met voorrang toewijzen aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Daarmee komen er dus ook weer nieuwe woningen vrij in de sociale huur.”

Meer informatie over dit project of alvast voorinschrijven voor een woning kan op de website van De Molenhoek Woerden.

Ben jij ook een ambitieuze wethouder en de behoefte om een middenhuur project toe te voegen in je gemeente? Neem contact op met Guido Wierink.