Skip links

Feestelijke start Verde Vista Centrumplan Zoeterwoude

Woensdagmiddag 15 september is de start van nieuwbouwproject Verde Vista Centrumplan, in Meerburg Zoeterwoude-Rijndijk, feestelijk gevierd. Er werd flink uitgepakt met een ‘Indian Summer Party’ en deze dag werd bekend gemaakt dat de supermarkt op het nieuwe plein een Jumbo wordt. Wethouder Ton de Gans van Gemeente Zoeterwoude sprak op het event betrokken partners toe en deed een bijzondere opgraving op de bouwlocatie van Bouwonderneming Stout.

Combinatie sociale huur en middenhuur

Verde Vista Centrumplan is inmiddels het tweede project aan de Stadhouderslaan. Eerder werd het complex Verde Vista / The Hill met 87 middeldure huurappartementen opgeleverd. In september is dan daadwerkelijk gestart met de bouw van project Centrumplan ernaast. Het nieuwbouwproject, wederom ontworpen door DiederenDirrix, omvat in dezelfde bouwstijl als The Hill opnieuw een complex met binnentuin, aansluitend drie woontorens en een garage met een Jumbo supermarkt. Het woonprogramma is volledig gericht op betaalbaar wonen door de combinatie van in totaal 150 duurzame sociale huur en middenhuur appartementen. Hiermee krijgt de nieuwe wijk Meerburg langs de A4 een nog betere mix aan doelgroepen, waar in Nederland zoveel behoefte aan is.

Wethouder Ton de Gans met de Middenhuur Award

Bijzondere archeologische vondst op bouwterrein

De start van Verde Vista Centrumplan werd uitgebreid gevierd middels een Indian Summer Party. Daar hoorde tevens een bezoek aan de bouwlocatie bij. Technisch directeur Ronald Kort van Bouwonderneming Stout leidde de bezoekers rond en gaf op het einde van zijn speech aan dat her en der archeologische vondsten waren gedaan. Wethouder Ton de Gans mocht daarop een opgraving doen en ontdekte tot grote verrassing dat het hier echter de Middenhuur Award bokaal betrof. De Middenhuur Award is een nieuw initiatief om het belangrijke segment middenhuur binnen de vastgelopen woningmarkt nog meer in de schijnwerpers te zetten. De uitreiking is dinsdag 26 oktober op de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam. Verde Vista Centrumplan maakt kans om genomineerd te worden voor deze prestigieuze landelijke prijs en de eer was aan de wethouder om de grote bokaal voor het eerst te tonen.

Na de opgraving vond in de binnentuin van het naastgelegen complex Verde Vista The Hill een BBQ plaats. Hierbij waren tevens de gelukkige bewoners uitgenodigd en in groten getale aanwezig. Met een mooi gezelschap, verspreid over de gezellige binnentuin, werd genoten van heerlijk eten en goede muziek van dj Sem Peelen. Het bleef voor alle betrokkenen gelukkig droog.

Verde Vista Centrumplan met de Jumbo supermarkt is naar verwachting medio 2023 afgerond. Meer informatie is te vinden op verdevista.nl.

Wil je meer weten over de combinatie sociale huur en middenhuur? Neem dan contact op met Robin Everaars.