Skip links

Overeenkomst met bouwbedrijf Akor getekend voor project De Geus Leiden

Op maandag 12 april tekenden Jimmy Kools, Frank Pieper en Pieter Hulst namens Sustay de engineeringsovereenkomst voor project De Geus te Leiden met Edwin Postma (algemeen directeur), Bert Voortman (technisch directeur) en Andre Smeijers (planontwikkelaar) van bouwbedrijf Akor uit Rijssen. De ondertekening vond online plaats.

Het wordt de eerste samenwerking tussen Akor en Sustay. Sinds zomer 2020 is Akor al betrokken bij project De Geus. Doel is dat eind 2021 gestart wordt met de sloop in het stationsgebied. Vooraf dient het bestemmingsplan nog vastgesteld te worden. De verwachting is dat dit rond mei of juni gebeurt.

Het programma van De Geus bestaat uit 96 huurappartementen, 2 horecazaken (verdeeld over de begane grond en de 3e verdieping), een Jumbo Citystore, de huidige kapperszaak Het Kap Perron en natuurlijk de megabioscoop met 1200 stoelen, verdeeld over 8 zalen. Onder het gebouw komt een fietsenstalling, waar de gemeente Leiden straks eigenaar van is. Het gebouw komt in handen van een particuliere belegger. Architectenbureau OZ Amsterdam, verantwoordelijk voor het ontwerp, ziet de groene daken en diverse groene gevels werkelijkheid worden.

Met project De Geus krijgt het Leidse stationsgebied er een bruisende plek bij en wordt de entree naar de binnenstad aantrekkelijker.

Projectmanager Pieter Hulst

Grondeigenaar of wethouder en ook interesse om een locatie te vernieuwen met betaalbare en duurzame woningen? Neem dan contact op met Pieter Hulst.