Skip links

Herontwikkeling Rijnhaeghe Bunnik nu echt gestart

Na een jarenlang voortraject is Sustay dan daadwerkelijk begonnen met de herontwikkeling van de locatie Rhijnhaeghe in de gemeente Bunnik. De toekomstige inclusieve woonbuurt Rhijnhaeghe is wederom een mooi voorbeeld van een binnenstedelijk project waar verschillende woonproducten, segmenten en doelgroepen samenkomen.

Het plan met 91 duurzame woningen is een mix van appartementen en grondgebonden woningen. Sustay is opnieuw de samenwerking aangegaan met een woningcorporatie, ditmaal Lekstede. Het leidt tot een fraaie combinatie van onder andere sociale huur en middenhuur. Het diverse plan wordt aangevuld met een parkeergarage en er wordt tevens een mooi groen binnengebied gerealiseerd. Veel gemeenten hebben tegenwoordig de behoefte om voorrang te verlenen aan lokale doelgroepen (zoals in Bunnik senioren en doorstromers), het opstellen van huurprijsgrenzen en het langjarig vasthouden in het middensegment vast te leggen. Bij project Rhijnhaeghe zijn over al deze punten met groot succes concreet afspraken gemaakt met de Gemeente Bunnik.

Het stedenbouwkundig ontwerp en inrichtingsplan is van Space Value en het woningontwerp werd verricht door Venster Architekten. De sloop van het huidige kantoorgebouw op de locatie wordt uitgevoerd door Avezaat, zodat daarna met de bouw gestart kan worden door Schutte Bouw & Ontwikkeling.

De verwachte eerste opleveringen zijn vanaf het eerste kwartaal in 2021.