Skip links

Ondertekening koopovereenkomst Eikenhout met woningcorporatie Viveste

Project Eikenhout in de gemeente Houten, met 80 duurzame senioren appartementen, is weer een stap dichterbij gekomen. Op dinsdag 30 juni hebben Batian Nieuwerth, directeur- bestuurder van woningcorporatie Viveste, en Frank Pieper & Menno Schapendonk, directie Sustay, gezamenlijk de koopovereenkomst getekend voor de bouw van 24 sociale huurappartementen. Een dag later, op woensdag 1 juli, werd de grond overeenkomst getekend met de nieuwe wethouder Sander Bos van de Gemeente Houten.

Bijzonder aan het project Eikenhout is dat de woningen specifiek voor senioren worden gerealiseerd en dat er wederom een voorrangsregeling door Sustay met de gemeente is afgesproken inzake toewijzing aan lokale doorstromers. Deze maatwerk oplossing leidt tot maximaal effect in de lokale woonbehoeften. Naast de sociale huur worden onder andere middenhuur appartementen, een half verdiepte parkeerkelder, fietsparkeren en een grote gezamenlijke binnentuin gerealiseerd.

De combinatie van sociale huur en middenhuur maakt Sustay steeds vaker. Inmiddels zijn er al vele succesvolle voorbeelden met betrekking tot een samenwerking met een woningcorporatie. Uit onderzoek blijkt dat een gemixte, inclusieve woonbuurt steeds vaker logisch, nodig en een verrijking is.

Het ontwerp is gerealiseerd door Bureau Bramer en de bouw wordt over enkele weken gestart door De Langen van den Berg. De oplevering zal tweede helft 2021 plaatsvinden.