Skip links

Radar TV: middeninkomens vallen tussen wal & schip

Maandag 16 december werd Deel 2 van Radar Extra, “De Woningnoodramp”, uitgezonden. Hierin onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt. De verhalen en conclusies zijn pijnlijk. Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in Nederland vallen in de officiële definitie van een middeninkomen. Het gaat om alleenstaanden en gezinnen die tussen de 38.000 en 54.000 euro bruto per jaar verdienen. Als je de huishoudens meerekent die tegen deze inkomensgrenzen aan zitten en er net buiten vallen, gaat het om miljoenen personen die moeite hebben een woning te vinden of door te stromen naar een nieuw huis!

Wie pakt de handschoen middenhuur op?

Bekijk de documentaire:Bekijk hier de uitzending en vind meer informatie.