Skip links

Wethouders Goerre-Overflakkee plaatsen plaquettes halverwege bouw Handelskade

Op woensdag 4 december werd in de jachthaven van Oude Tonge tweemaal een prachtige plaquette ingemetseld in de twee gebouwen in aanbouw van project Handelskade. De feestelijke handelingen werden verricht door wethouders Markwat en Feller van de gemeente Goerree-Overflakkee. Na afloop werd de handeling gevierd in hotel-restaurant Lely met diverse betrokken partners.

Het project bestaat uit twee gebouwen. Sustay ontwikkelt één van de twee gebouwen en creëert in Oude Tonge hiermee 25 gasloze appartementen in het segment middenhuur. De bouw van dit project ging in mei van start en is halverwege. Het aantrekkelijk vormgegeven gebouw werd ontworpen door Venster Architekten uit Gouda en de bouw wordt door De Langen & van den Berg uit Bergambacht uitgevoerd. Naar verwachting worden de appartementen medio 2020 aan de bewoners opgeleverd.

Wethouder Feller sprak na het plaatsen van de plaquette vol trots: “Deze duurzame appartementen geven Oude Tonge en haar jachthaven extra cachet en bedienen een brede doelgroep. De toekomstige bewoners zullen vanaf medio 2020 heerlijk aan het water gaan wonen en zorgen bovendien voor een enorme impuls qua doorstroming in de regio.”

Joris Jansen van ontwikkelaar Sustay begeleidt als projectmanager het gebouw met huurappartementen en benadrukte nogmaals hoe belangrijk het middensegment is: “Middenhuur is de smeerolie van onze vastgelopen woningmarkt. Dankzij project Handelskade wordt het middensegment bedient en dat heeft een positief effect op andere doelgroepen. Elders zullen nu veel andere appartementen en eengezinswoningen vrijkomen voor doelgroepen die moeite hebben om iets te vinden in de regio Goerree-Overflakkee. Dat is een hele positieve ontwikkeling.”

Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit driekamerappartementen, allen voorzien van een eigen balkon met magnifiek uitzicht op de jachthaven en natuur. De appartementen starten met een huurprijs van ca. € 875,- per maand. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sturm Makelaars, telefoonnummer 0111–411 114.