Skip links

HNY! Frank & Menno blikken terug op 2017

Gelukkig nieuwjaar! Twee standaard woorden, niettemin gemeend. Wij wensen iedereen zakelijk én privé een gezond en gelukkig 2018 toe. In dit nieuwe jaar zal Sustay met veel genoegen persoonlijk elk kwartaal terugblikken op wat er allemaal speelt in de markt, bij Sustay en soms op persoonlijk vlak van de teamleden van Sustay. Om dit goed af te trappen leek het ons gepast om nog eenmaal stil te staan bij het prachtige jaar 2017. Een jaar waarin wederom uit de vele prakijkverhalen, bijeenkomsten, onderzoeken en media bleek dat Sustay in een enorme behoefte op volkshuisvestelijk gebied voorziet.

Het was een zeer mooi jaar. Januari begon erg feestelijk. We besloten binnen Sustay om meer zichtbaar te worden en dit startten we met het vernieuwen van onze website. Een week later ging de 1e paal in De Meern voor het project Rhenomare de grond in. De borrel was aan de overkant bij café De Don. In dezelfde week ontvingen we ook het fantastische nieuws dat Sustay de tender voor het grote project in Leiden Centrum, genaamd De Geus, hadden gewonnen. De Geus is zo kenmerkend, omdat we hiermee Leiden ook haar gekoesterde megabioscoop verschaffen.

Later in het voorjaar sloten we de grondovereenkomst met Gemeente Bergen op Zoom in verband met het realiseren van 36 appartementen en maakten we bekend dat we 44 duurzame woningen gaan realiseren in Waalwijk.

Privé stond het ook niet stil. Op 4 april kwam bij huize Schapendonk Tess ter wereld. Tess doet het fantastisch en is inmiddels al een flinke meid.

In mei werd gestart met de bouw van 399 appartementen in Leidsche Rijn Centrum. De 1e paal viering hebben we heel anders aangepakt dan eerdere momenten. Als een van de eerste partijen in Nederland besloten we om de paal van project B@ducated middels virtual reality technologie op een hele andere locatie te slaan. Brasserie Grauwaart werd het decor waar meer dan 60 mensen een virtuele ervaring rijker werden. Een hele gave middag en één van de hoogtepunten van het jaar voor Sustay.

In augustus waren we erg trots om tijdens de oplevering van 40 appartementen in Nieuwegein, project Van Reeshof, diverse senioren gelukkig te zien. Samen met de Gemeente Nieuwegein is het ons gelukt om senioren uit Nieuwegein voorrang te geven, waarmee dit volkshuisvestingvraagstuk een groot succes werd. Daarnaast groeide ons team wederom: Paul Hoeben kwam als versterking.

Oktober bracht ook een bijzonderheid met zich mee. In Zeewolde startte de bouw van 22 eengezinswoningen. Op zich niet zo bijzonder, echter met belegger ASR creëerden we een succesvolle pilot omtrent Nul-op-de-Meter-woningen. Deze energie neutrale woningen zijn een volgende stap in onze ambitie “duurzaam ontwikkelen maar niet duurder”.

Het laatste gedeelte van het jaar stond vooral in het teken van Bunnik. Waar we begonnen met wat tegenslag en tegengeluid, blijkt nu na enkele aanpassingen en het inventariseren van de woonwensen dat er een enorme behoefte is aan onze nieuw te creëren woonbuurt. Project Rhijnhaeghe wordt een aantrekkelijke mix van koop- en (sociale) huurwoningen verdeeld over 2 onder 1 kappers, eengezinswoningen én appartementen. Daarnaast zijn enkele nieuwe projecten in Hilversum, Leiden, Zoeterwoude en Oude Tonge deze laatste periode van het jaar verder in de steigers gezet.

Naast al dat harde werken en serieus zijn was er gelukkig ook ruimte voor ludieke ontspanning. Zo zijn wij allen bij Sustay helemaal fan van Max Verstappen en daarom intern gestart met racen. Wel duurzaam uiteraard, want virtueel. Sinds kort beschikt het Sustay kantoor over een racekuipstoel en daarmee hebben we de Green Prix in het leven geroepen. We nodigen bij deze al onze relaties uit om een keer bij ons op kantoor te komen racen, want er is inmiddels een heuse ranking.

Wij, maar uiteraard ook de rest van ons enthousiaste en professionele team, gaan in 2018 weer met volle energie aan de slag om in Nederland nog meer duurzame huurwoningen in het middensegment te creëren, daar waar nu zoveel behoefte aan is. Dit doen we niet alleen, maar samen met al onze fantastische en nauw betrokken partners. Ook in 2018 zullen jullie weer volop horen van onze visie op en initiatieven in de woningmarkt.

Iedereen die afgelopen jaar betrokken was bij Sustay: nogmaals ontzettend bedankt!

Frank Pieper & Menno Schapendonk
Directie Sustay