Skip links

Start bouw 22 eengezinswoningen Bergkwartier Zeewolde

Maandag 23 oktober is de bouw van 22 eengezinswoningen in het Bergkwartier in Zeewolde gestart. Dit project omvat tevens een aantal Nul-op-de-Meter-woningen. Deze duurzame woningen wekken evenveel energie op als de bewoners nodig hebben voor de woning en het huishouden. De huurwoningenwoningen zijn ontwikkeld door Sustay en eigendom van het ASR Dutch Core Residential Fund die deze in de vrije sector zal verhuren.

De 22 royale grondgebonden eengezinswoningen zijn verdeeld over 5 blokken in een ruim opgezet plan met grote kavels. De huurwoningen zijn gelegen naast de plas Wolderwijd in het Bergkwartier in Zeewolde. De betaalbare huurwoningen worden gebouwd door Schutte Bouw en naar verwachting in april 2018 opgeleverd.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Het is een mooi project met ruime eengezinswoningen in de populaire wijk Bergkwartier in Zeewolde. Dit zijn de eerste Nul-op-de-Meter-woningen voor het ASR Dutch Core Residential Fund. Hiermee kunnen wij als verhuurder maar ook onze huurders deze vooruitstrevende manier van duurzaam bouwen in de praktijk ervaren. Dit zal de basis zijn voor verdere uitbreiding van Nul-op-de-Meter-woningen in onze portefeuille.”

Menno Schapendonk, directie Sustay: “Wij zijn er trots op dat onze wensen en visies omtrent duurzaam wonen weer een stap dichter bij bewoners is gebracht door middel van deze betaalbare Nul-op-de-Meter-huurwoningen.”

Over ASR Dutch Core Residential Fund
Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 1 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijk enig eigenaar van de portefeuille, a.s.r., is voornemens ook op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds te behouden.

Voor meer informatie:
Don van Holten (projectmanager Sustay)
E-mail: donvanholten@www.sustay.nl