Skip links

Van Reeshof: vrije sector huurwoningen met voorrang voor 65+ers opgeleverd.

Nieuwegein is veertig nieuwe woningen rijker aan de Van Reeslaan in de wijk Jutphaas Wijkersloot. Deze woningen liggen dichtbij voorzieningen. Samen met de nieuwe bewoners, a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en ontwikkelaar Sustay bracht Wethouder Hans Adriani op 24 augustus 2017 hierop een toost uit.

Hans Adriani: “Ik ben blij met de oplevering van woningen van de kansrijke woningbouwlocaties uit het woningbouwprogramma 2030. Deze plek is extra speciaal omdat het dichtbij voorzieningen ligt. Dat maakt het uiterst geschikt voor onze bewoners op leeftijd die langer zelfstandig willen wonen. Zij kregen op deze locatie voorrang en daar is goed gebruik van gemaakt!”

Van Reeshof
Waar ooit basisschool de Klimop stond, staat nu woningcomplex Van Reeshof. Het gaat om veertig huurwoningen in de vrije sector waarvoor een voorrangsregeling voor senioren geldt. De familie Spellen heeft daar gebruik van gemaakt (zie de heer en mevrouw Spellen op de meegestuurde foto in het midden). Zij wonen al 26 jaar in Wijkersloot in Nieuwegein, drie straten verderop van de Van Reeshof. Ze wisten direct dat ze hier wilde gaan wonen. “We hebben ons huis verkocht aan een jong gezin met kinderen. Zelf was ik van 1970-1980 leraar op de klimop (de school die op deze locatie stond). Mijn kinderen hebben er op school gezeten en ik voel me erg verbonden met deze plek. We zijn heel blij met onze nieuwe woning!”

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 70% Daarvan aan bewoners van 65 jaar en ouder en 12,5% aan bewoners in de leeftijd tussen 55 en 65 jaar. De woningen liggen op vijf minuten afstand van de winkels en voorzieningen in City Plaza en een bushalte is om de hoek. De bouw startte september vorig jaar. De woningen zijn een belegging van het ASR Dutch Core Residential Fund en de ontwikkelaar Sustay verantwoord wonen. Het complex is gebouwd door bouwbedrijf Thunnissen.

Woningbouwopgave 2030
De behoefte aan woonruimte in Nieuwegein en de Utrechtse regio groeit hard. De verwachting is dat dit de aankomende 25 jaar zo blijft en pas daarna stabiliseert. Samen met de inwoners van Nieuwegein is het afgelopen half jaar uitgebreid gekeken naar de woonbehoefte en naar mogelijkheden om de extra woningen die nodig zijn te realiseren binnen de gemeentegrenzen. Dat leverde de woningbouwopgave 2030 op. Van Reeshof is één van de kansrijke woningbouwlocaties die in dit programma is aangewezen en nu is gerealiseerd. En omdat deze binnen een straal van 400 meter ligt van voorzieningen, is het vooral bestemd voor inwoners op leeftijd die langer zelfstandig willen wonen. De ontwikkelingen zijn te volgen op: www.nieuwegein.nl/woneninnieuwegeinonder woonbeleid.

Bovenstaande foto is gemaakt door Marco Spelten van de gemeente Nieuwegein. Deze foto is vrij voor publicatie onder vermelding van de naam van de fotograaf. Van links naar rechts: wethouder Hans Adriani en nieuwe bewoners mevrouw en meneer Spellen.