Skip links

Sustay onderzoekt duurzaamheid bij nieuwbouwwoningen

In hun missie om nieuwbouw huurwoningen te realiseren die voor de huurder, belegger en het milieu meerwaarde opleveren, heeft Sustay een stagiair aangetrokken. In de periode tussen februari en juli doet Gerben van der Korput onderzoek naar de haalbaarheid van nul op de meter woningen.

Doel van het onderzoek is om advies te geven inzake de kansen en bedreigingen en over hoe de totstandkoming van deze woningen het best aangepakt kan worden. Aan de hand van een technische en economische analyse, interviews met de stakeholders en door goed te kijken naar de nieuwe wetgevingen onderzoekt hij wat de invloeden zijn op het rendement en het risico van de portefeuille.

Gerben van de Korput: “De afgelopen maanden ben ik als stagiair werkzaam om onderzoek te doen naar duurzaamheid. Door uit te zoeken wat het effect van energiezuinige ontwikkeling op het rendement en risico is, probeer ik Sustay te adviseren over wat de beste mogelijkheden zijn. Een ingewikkeld maar leerzaam vraagstuk, waar ik met veel plezier aan werk. Mijn doel is om uiteindelijk tot een advies te komen waarbij Sustay extra meerwaarde kan bieden voor zowel de belegger, de bewoner, overheid en het milieu.”