Skip links

Primeur: Sustay slaat 1e paal B@ducated virtueel op andere locatie!

In Leidsche Rijn Centrum (Utrecht) is op dinsdagmiddag 13 juni middels Virtual Reality techniek de start bouw van project B@ducated (& Reykjavik) gevierd. In Brasserie Grauwaart, gelegen aan de andere kant van het spoor, werden genodigden toegesproken door wethouder Kees Geldof van de Gemeente Utrecht, commercieel directeur Marco Dekker van bouwbedrijf De Vries & Verburg en projectmanager Giel van Wijk van ontwikkelaar Sustay. Het welkomstwoord, door middel van een ludieke en interactieve quiz, werd verzorgd door Björn Six (Sustay).

De 1e paal werd niet traditioneel op de bouwlocatie zelf geslagen, maar werd verricht via een virtual reality sessie, wat wellicht een primeur is in de bouwwereld! Deze beleving werd enkele weken geleden opgezet door een projectteam afkomstig van Sustay, ABT en Ys-brand. Alle genodigden moesten hun smartphone meebrengen en ontvingen bij binnenkomst een pakketje wat later een kartonnen VR-cardboard bleek te zijn in Sustay huisstijl. Na de interactieve quiz en gastsprekers werden alle gasten gevraagd een speciale app te openen in hun mobiele telefoon en deze in de VR-cardboard te steken. Men werd virtueel meegenomen naar het NS-station om de hoek wat prachtig digitaal uitzicht bood op de bouwplaats. Eerst verrees het gebouw Reykjavik (van Syntrus Achmea Real Estate & Finance met 149 appartementen) en vervolgens sloeg een virtuele heipaalmachine de 1e paal van het gebouw B@ducated (met 250 appartementen). Hierbij werd qua nieuwste techniek alle registers opengetrokken. Een soort van virtuele implosie van enkele minuten toverde het gebouw spectaculair tevoorschijn op de daadwerkelijke locatie.

Een hele zaal vol met mensen met groene VR-cardboards werden zo allen tegelijkertijd met imposante muziek op de achtergrond een virtuele beleving aangeboden. Na afloop van het slaan van de eerste paal werd er gezamenlijk geproost met een glas champagne. Voor degenen die geïnteresseerd waren in de echte bouwlocatie was een korte rondleiding georganiseerd onder leiding van de directie van Sustay. Andere gasten konden in Brasserie Grauwaart gebruik maken van een aparte VR-set waarmee je virtueel volledig om en in het B@ducated gebouw kon stappen om zo alles te ontdekken. Een van de enthousiaste reacties was: “Wauw, ik word er zelfs een beetje duizelig van.”

Ook benieuwd naar het 360-VR filmpje van B@ducated? Ontdek het hier op Vimeo: https://vimeo.com/221387946  (tip: gebruik een VR-cardboard, dat maakt het nog veel spannender!)
Wil je de foto’s terugzien van ons event? KLIK HIER

De gebouwen B@ducated en Reykjavik bieden in totaliteit 399 betaalbare huurwoningen en is gelegen op een strategische locatie naast station Leidsche Rijn Centrum. De daadwerkelijke oplevering van beide gebouwen staat gepland op najaar 2018.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over deze projecten van Sustay:
Giel van Wijk (projectmanager) en Björn Six (marketing)
E: giel@www.sustay.nl T: 030 – 767 00 46