Skip links

SUSTAY en Lokin Tamse tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van 41 huurwoningen in Deventer.

Lokin Tamse en huurwoningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen hebben ten behoeve van het Woningfonds Oost Nederland een turn-key overeenkomst gesloten voor 41 energiezuinige eengezinswoningen (vrije sector huur) nabij de Geulstraat te Deventer.

De locatie, vlakbij de binnenstad van Deventer ligt, maakt deel uit van een grotere wijkvernieuwing. De woningen zijn gelegen in een groene parkachtige omgeving langs een fietslint. Diverse vernieuwde voorzieningen zoals winkels, dorpshuis en een school zijn op loopafstand. Met het project wordt voorzien in een grote behoefte aan betaalbare vrije sector huurwoningen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Deze ontwikkeling betekent eveneens dat de vernieuwing van dit deel van de wijk zo goed als afgerond is. De benodigde vergunningen zijn begin maart aangevraagd. De bouw van het project start naar verwachting in juli 2016 en de eerste woningen zullen rond de jaarwisseling opgeleverd worden. Lokin Tamse doet deze investering namens het Woningfonds Oost Nederland. Schutte Bouw & Ontwikkeling uit Zwolle neemt de realisatie van de woningen voor haar rekening. De woningen zijn ontworpen door IKB Architecten uit Lochem. Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Sustay, woningcorporatie Rentree en de gemeente Deventer. Menno Schapendonk, directie Sustay: “Sustay levert met deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan de beleidsdoelstellingen en woon- en wijkvisie van de gemeente Deventer en corporatie Rentree. Daarnaast is het een mooi voorbeeld van samenwerking met een regionaal georiënteerde belegger. Wij zijn zeer verheugd meerdere belangen op deze plek in een mooi huurwoningproject te kunnen samenbrengen.” Arnold Tamse, Harry Lokin, directie LokinTamse: “Door deze uitbreiding in Deventer kunnen wij ons fonds verder vernieuwen met nieuwbouwwoningen en de kwaliteit verder uitbreiden in een huurmarkt die we heel goed kennen.“ Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met: Karin van Vliet, communicatie Sustay M: 06-54 99 44 72 E: karin@www.sustay.nl