Skip links

Oplevering in Houten met tv-show ‘Eikenhout Draait Door!’

Niet ‘De Wereld’, maar ‘Eikenhout draait dooorrrrrrrr!’. De realisatie van nieuwbouwproject Eikenhout Houten, wat bestaat uit 80 duurzame appartementen voor senioren verdeeld over sociale huur, middenhuur en koop, is bijna een feit en werd daarom al woensdag 26 januari uitgebreid gevierd. Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg zal in opdracht van ontwikkelaar Sustay het gebouw binnen enkele weken opleveren aan de bewoners. Daarnaast hebben woningcorporatie Viveste en Sustay enkele maanden geleden de handen ineengeslagen door samen voor project Eikenhout Houten een community op te zetten. Dit doen ze door een eigen Eikenhout app te lanceren en het organiseren van enkele activiteiten voor en met de bewoners. Een mooi moment om zowel de oplevering als de community in elkaar over te laten vloeien.

 

Een tv-show met uiteenlopende tafelgasten

Met dit in het achterhoofd kreeg plan Eikenhout eenmalig een eigen tv-show: Eikenhout Draait Door! Op woensdagmiddag 26 januari werd er samen met de bewoners invulling gegeven aan een live tv-show in de Sionkerk, gelegen naast het gebouw. Vaste tafeldame was wethouder Hilde de Groot van de gemeente Houten. De tv-show ontving net als het origineel uiteenlopende gasten aan tafel die betrokken waren bij het project, waaronder meerdere bewoners. Doordat het kabinet corona-versoepelingen dag ervoor had doorgevoerd was het mogelijk om publiek toe te laten zodat bewoners elkaar al konden leren kennen. Tevens werd er een live streaming opgezet, waarbij men kon chatten met wethouder Sander Bos (gemeente Houten). Muziekale intermezzo’s werden verzorgd door de Houtense zangeres Emily van Orsouw.

Verrassing voor de bewoners

Op het einde van de show werden nog twee verrassingen aan de bewoners onthuld. Zangeres Emily van Orsouw had voor iedereen een op maat gemaakt Eikenhout lied in petto en vanuit de community gedachte kondigde tafeldame Hilde de Groot een verbindende activiteit aan. In het voorjaar zal een heuse ‘Meet, Greet & Eat’ georganiseerd worden. Bewoners kunnen zich over enkele weken aanmelden in hun app voor een driegangen menu dat als een ‘walking dinner’ per gang bij andere een bewoner in het gebouw wordt genuttigd. Op deze wijze leren bewoners elkaar in een gezellige setting beter kennen. De organisatie zal met 2 of 3 bewoners uit het gebouw plaatsvinden.

Zin om de hele uitzending terug te kijken? Bezoek wonenineikenhout.nl.