Skip links

PROVADA: Wonam wint Middenhuur Award 2021

De Middenhuur Award 2021 is dinsdag 26 oktober op de Provada gewonnen door ontwikkelaar Wonam met project BUUR Leidsche Rijn Utrecht. Belegger a.s.r. Real Estate eindigde met het ASR Dutch Core Residential Fund op de tweede plaats. Little C Rotterdam van ERA Contour & JP van Eesteren werd derde.

De Middenhuur Award is een initiatief van Sustay en adviesbureau Stec Groep en werkt met partners TU Delft, Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en PropertyNL. Met de award willen we middenhuur initiatieven nog meer in de schijnwerpers zetten.

Het event vond plaats op de Provada-stand van PropertyNL in de RAI Amsterdam en trok veel publiek. Het was aan hoogleraar Peter Boelhouwer om het grote publiek duidelijk te maken dat er echt wat aan de hand is met de Nederlandse woningmarkt. Waar zit het scheef en hoe kunnen we stimuleren? Het publiek genoot aandachtig. Vervolgens was het aan de juryleden én de drie finalisten om de nominaties onder de loep te nemen en hun bevindingen te delen. Het middenhuur kennisniveau van het publiek werd door Robert van Ieperen op de proef gesteld middels een petje op, petje af quiz.

12 nominaties, 5 juryleden, 3 finalisten
In totaal werden 12 initiatieven genomineerd voor deze eerste editie. Waaronder het woonfonds van Gemeente Rijswijk, High Park Arnhem van Syntrus Achmea, Smartbuilds van Rabobank en financieringsplatform OnsHuys. Uiteindelijk werden drie organisaties, a.s.r. Real Estate (impact strategie), Wonam (BUUR) en ERA Contour & JP van Eesteren (met Little C Rotterdam) genomineerd voor de finale. Dat gebeurde na beoordeling van alle inzendingen door de onafhankelijke jury. De 5 juryleden keken onder andere naar sociale cohesie, lef, vernieuwing en verbetering middenhuur / middeninkomens.

Hoogleraar Peter Boelhouwer aan het woord

Winnares Wonam kan haar geluk niet op

Na drie kwartier was het dan zover: de uitreiking. De drie finalisten werden vertegenwoordigd door Robbert van Dijk (fund director a.s.r. Real Estate), Job van Zomeren (directeur ERA Contour) en Melanie Egberts (manager projectontwikkeling bij Wonam). Zelfs moderator Robert van Ieperen wist niet wie er ging winnen. Juryvoorzitter Esther Geuting opende toen de gouden envelop en gaf het verlossende woord: Wonam!

Winnares Melanie Egberts kon haar geluk niet op: “Ik heb hier jaren hard aan gewerkt. Het is zo’n mooi en bijzonder project, zeker gezien de samenwerking met corporaties Portaal & Mitros. Het voegt echt veel betaalbare woningen toe aan regio Utrecht. De beker gaat echt een hele mooie plek krijgen op ons kantoor.”

De forse gouden wisseltrofee van meer dan 10kg ging dan ook direct vol trots mee naar Amsterdam naar het kantoor van Wonam. Tot de volgende editie mag men er mee pronken. Six van Sustay gaf tijdens het slot van het event te kennen dat de ambitie leeft om er volgend jaar een prijs van € 1.000.000,- aan te koppelen! Dat belooft wat voor editie 2022.

Juryvoorzitter Esther Geuting met de top 3