Skip links

Nieuwe Raad van Advies voor Sustay

Sustay heeft een nieuwe Raad van Advies. De Raad van Advies bestaat uit drie leden: hoogleraar woningmarkt prof. dr. Peter Boelhouwer (TU Delft), organisatieadviseur en interim corporatiebestuurder Mariëtte Heemskerk en ontwikkelaar-belegger Rob Vester, oud-directeur Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

“Ik zie een mooie wisselwerking tussen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Sustay en het inzicht krijgen en geven in hoe de middenhuur beter kan werken in aansluiting op de sociale huursector. En waar kan dat beter dan in de praktijk?”, aldus nieuw lid Mariëtte Heemskerk.

Sustay zit in de doorgroeifase van start-up naar scale-up en zal op regelmatige basis sparren met de Raad van Advies over de te volgen koers. Er speelt momenteel veel in de woningmarkt, met name op het vlak van betaalbaarheid. Sociale huur, middenhuur en samenwerking op dit speelveld spelen hier een grote rol.

Prof. Peter Boelhouwer is hierin erg duidelijk: “Er is een grote vraag naar voor gezinnen geschikte huurwoningen met een huurprijs tot 1.000 euro. In de huidige markt vraagt dat om specifieke kennis en de drive om voor de midden inkomens een acceptabele woning te realiseren. Iets wat ik herken in Sustay.”

Sustay wil haar voormalige Raad van Advies leden via deze weg nogmaals enorm bedanken voor hun betrokkenheid en welgemeende goede adviezen in de afgelopen jaren. Vanaf de start van Sustay ruim 5 jaar geleden hebben zij een enorme bijdrage geleverd aan de positionering en de groei van de organisatie.