Skip links

Black & Gold opening Reykjavik + Campus 030

Leidsche Rijn Centrum Utrecht is 399 nieuwe appartementen, verdeeld over 2 imposante gebouwen, rijker aan de Stockholmstraat en Reykjavikstraat. De oplevering werd dinsdag 18 december feestelijk gevierd met een heus ‘Black & Gold’ themafeest. Wethouder Klaas Verschuure van de Gemeente Utrecht verrichtte de officiële opening.

Groots feest
Nog geen anderhalf jaar geleden werd de 1epaal via virtual reality op innovatieve wijze geslagen, en nu al worden beide gebouwen met veel plezier bewoond. De Utrechtse woningontwikkelaar Sustay pakte samen met de nieuwe eigenaren Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Camelot Europe groots uit om deze mijlpaal te vieren met het themafeest Black & Gold. Na het doorknippen van het gouden lint door wethouder Verschuure kwamen de architecten aan het woord. Paul Diederen (Diederendirrix) is verantwoordelijk voor Reykjavik. Een groots modern gebouw met 149 middenhuur appartementen waar Syntrus Achmea de nieuwe eigenaar van is. Architect Ton Liemburg (Het Ontwerp Team) sprak lovende woorden over ‘zijn’ gouden Campus 030 gebouw, wat nu in handen is van Camelot Europe en bestaat uit 250 gemeubileerde en gestoffeerde studenten- en jongerenwoningen.

Belangrijke doelgroepen voor de gemeente
Wethouder Verschuure, onder ander verantwoordelijk voor ruimtelijke ontwikkeling en Leidsche Rijn, is verheugd met de twee nieuwe aanwinsten: “Ik ben blij met de oplevering van deze prachtige gebouwen. Reykjavik voorziet in middeldure huur en Campus 030 biedt woonruimte aan 250 studenten en young professionals. Voor ons als gemeente belangrijke doelgroepen die we graag goed bedienen.”

Tevreden huurders
Ook Allard Jaring, COO van Camelot Europe, de grootste particuliere exploitant van studenten en starterswoningen in Nederland, is erg tevreden: “Campus 030 is een gebouw met allure en voorzien van hoogwaardige gemeubileerde studio’s en faciliteiten zoals een wasruimte, een prachtige patio en een afgesloten parkeergarage en fietsenstalling. Alle eenheden zijn verhuurd en we krijgen enthousiaste reacties van onze huurders. Daarnaast hebben wij ons Utrechtse kantoor nu ook gevestigd in één van de commerciële ruimtes in dit complex.

Richard Klomp, projectmanager Syntrus Achmea, was nauw betrokken bij project Reykjavik en vult aan: “Dit is een strategische plek, met een prachtig nieuw winkelcentrum om de hoek, een treinstation pal naast de deur en diverse snelwegen op steenworp afstand. Er is bovendien enorm veel behoefte aan betaalbare huurwoningen en hier spelen wij als belegger graag op in.”

Een plek waar enkele jaren geleden niemand naar omkeek
Binnen Sustay was projectmanager Giel van Wijk vanaf de start betrokken bij beide projecten. Hij blikt vol trots terug: “Twee tot drie jaar geleden zagen veel mensen inderdaad nog niet zoveel in deze plek, echter inmiddels is het een zeer gewilde locatie. Bij beide projecten is het ontwerp en de materiaalkeuze van grote klasse en de uitstraling daarmee een groot succes. Dit wilden we allemaal ook graag terug laten komen in het Black & Gold openingsfeest.”

Beide complexen zijn gebouwd door bouwbedrijf De Vries en Verburg. Van de beide wooncomplexen en het themafeest (met dj Sem Peelen) is door Syntrus Achmea, Camelot Europe en Sustay een video gemaakt: