Skip links

Feestelijke start bouw Verde Vista in Meerburg Zoeterwoude

Donderdag 13 september vond op feestelijke wijze de start bouw van project Verde Vista plaats te Zoeterwoude. De nieuwe wijk Meerburg kreeg hoog bezoek van wethouder Ton de Gans (Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Economie, Financiën en Communicatie) bij het slaan van de eerste paal.

Sustay, specialist in duurzame middenhuur woningen, ontwikkelt in Zoeterwoude een aantrekkelijk complex met 87 betaalbare appartementen. Het ontwerp komt uit de koker van architectenbureau DiederenDirrix uit Eindhoven en de bouw wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam.

Het project, genaamd Verde Vista, bevat 16 studio’s en 71 driekamerappartementen, allen voorzien van een eigen berging. Daarnaast wordt er een gemeenschappelijke binnentuin gecreëerd. Ook worden de bewoners voorzien in 2 gemeenschappelijke fietsenbergingen en een eigen parkeergarage met voor elk appartement een plek.

Wethouder Ton de Gans kwam ter plaatse met lovende woorden: “Deze type middenhuur appartementen zijn een welkome aanvulling op het woningaanbod in onze regio. Het is precies de goede impuls aan de verdere kwalitatieve invulling van het gebied en het belooft bovendien nog eens een heel mooi complex te worden. Dichtbij de stad, de snelweg en de natuur, wat een fantastische plek is het. Hier gaan heel veel mensen gelukkig worden.”

Tinus Geerling, directeur Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM), sprak ook vol trots:“Veertien jaar geleden hadden we een visie op dit gebied. Er zouden deels kantoren komen, echter brak de crisis uit en was alles van de baan. Het was daarom ontzettend waardevol dat Sustay op ons pad kwam en hier kansen zag in het middensegment huren. In twee jaar tijd tot start bouw komen is ontzettend snel. Daar zijn we Sustay en Stout heel dankbaar voor.”

 

Naast de wethouder en OMM waren er diverse projectpartners van ontwikkelaar Sustay aanwezig en een groep geïnteresseerde bewoners uit de buurt. Na afloop stond een hapje en een drankje klaar aan de overkant bij sportcomplex RKVV Meerburg.

De oplevering staat momenteel gepland voor het 1ekwartaal van 2020.