Skip links

Geslaagde themabijeenkomst ‘Middeldure huur’ van het Platform Woningmarkt Regio Amersfoort

Maandag 11 april waren minister Blok en gedeputeerde Van den Berg te gast bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Platform Woningmarkt van Regio Amersfoort. Het thema van deze bijeenkomst was middeldure huur. Sustay was in de discussie vertegenwoordigd door Menno Schapendonk. Zijn praktische conclusie waarmee doorbraken behaald worden is: “Met gelijke mindset samen (overheid, ontwikkelaar, belegger/corporatie en bouwer) locatiegericht aan business case en lokale woonbehoefte werken. Maatwerk voor overheid, belegger en bewoners.” Evenwicht in vraag en aanbod op de woningmarkt is een blijvend aandachtspunt in de regio Amersfoort. Op dit moment is het middeldure huursegment (circa € 700 tot 900,-) de ontbrekende schakel. Daarom zetten partijen in de regio zich in om meer middeldure huur te realiseren, mede om meer dynamiek op de woningmarkt te krijgen. Maar tegelijkertijd constateren partijen ook belemmeringen, waardoor de realisatie van middeldure huur minder voortvarend verloopt dan gewenst en benodigd is. Op 11 april werd de urgentie van de opgave in de regio door wethouder Imming van Amersfoort belicht. Verder werd aan de hand van concrete voorbeelden en ervaringen van binnen en buiten deze regio stilgestaan bij de succesfactoren en de belemmeringen in de praktijk van het realiseren van middeldure huur. (Meer op: Bureau Regio Amersfoort)