Skip links
Peter Joustra
Leer mij kennen

Ik ben Peter

Een paar woorden over mij

Ik ben opgegroeid in Leeuwarden. Op mijn 4e verhuisden we naar een nieuwbouwwijk, ontworpen door Van de Broek en Bakema. Daar raakte ik op jonge leeftijd al gefascineerd door stadsontwikkeling. Op de middelbare school was Aardrijkskunde mijn favoriete vak. Regelmatig fietste ik naar de bouwplaats van de nieuwe woonwijk, Camminghaburen, om daarna de leraar Aardrijkskunde de hemd van het lijf te vragen. Mijn studiekeuze na het Gymnasium was dan ook een no-brainer. Ik ben Sociale Geografie gaan studeren en heb daar in het 2e jaar Planologie aan toegevoegd.

Na mijn studie kreeg ik de kans om aan het IJ-oeverproject in Amsterdam te gaan werken. Zo zat ik als 25-jarige aan tafel met Renzo Piano, de architect van Science Center NEMO.

Na 7 jaar voor de gemeente Amsterdam te hebben gewerkt, ben ik bij verschillende marktpartijen in projectontwikkeling en gebiedsontwikkeling aan de slag gegaan. Zo heb ik me ontwikkeld tot een breed georiënteerde vastgoed- en gebiedsontwikkelaar. Ik werk graag aan projecten met een maatschappelijke impact. Daarom voel ik me bij Sustay ook goed op mijn plek.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden, tijdens een gezellige avond thuis of lekker de hort op naar een gezellige bar, goed restaurant, concert of een festival. Ik laat me ook graag inspireren door de creativiteit van mijn partner, die druk bezig is met zijn artistieke loopbaan. Ik heb een passie voor Spaanse taal en cultuur. Ik reis dan ook graag naar Spaanstalige landen.

Betrokkenheid

Hier gaat mijn tijd aan op

Businesscases
Motiveren
Conceptontwikkeling

Contracten
Creatieve oplossingen

Complexe projecten

Mijn skills

Dit zijn mijn specialiteiten

Helikopterview behouden

Pioneren & creativiteit

Een goed gesprek in het Spaans

Hoogtepunten

Om even bij stil te staan
2005
Opleiding Master City Developer
2010
Opleiding Master en Dirección de Negocios Inmobiliarios Madrid
2016
Samenwonen met Spaanse partner
2022
Start samenwerking Sustay

Kom in contact met mij

Laten we samen het verschil maken en de Nederlandse woningmarkt betaalbaar, duurzaam en bereikbaar maken!