Skip links

Bewoners Eikenhout Houten vormen een community

Woningcorporatie Viveste en ontwikkelaar Sustay hebben de handen ineengeslagen door samen met de bewoners van nieuwbouwproject Eikenhout Houten een bewoners-community op te zetten. Voor beide partijen is het een eerste keer en delen ze de pilot.

De bouw van het seniorencomplex Eikenhout is bijna af. Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg verwacht begin februari 2022 de 80 energie-arme appartementen op te leveren. De meeste bewoners zijn senioren en komen voornamelijk uit Houten omdat hierover afspraken zijn gemaakt tussen de gemeente Houten en Sustay. De woningen die hierdoor vrijkomen kunnen weer worden bewoond door jonge gezinnen die in Houten een woning zoeken. Daarnaast zijn bewoners vrijwel evenredig verdeeld over de segmenten sociale huur, middenhuur en koop. Tijdens de bouw viel het steeds meer op hoezeer bewoners er naar uit kijken om hun woning te betrekken.

Als bewoners hun buren kennen en daar af en toe een praatje mee maken, voelen ze zich beter thuis. Dat helpt ook om tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als je de buren kent, kun je ze als dat nodig is om hulp vragen. Dit is gunstig voor de zelfredzaamheid. Daarom hebben Viveste en Sustay afgelopen zomer een community-team opgezet, dat inmiddels ook ondersteund wordt door gemeente Houten.

Na enkele vruchtbare maanden van samenwerken is de community inmiddels zo concreet dat er een community-app wordt ingericht. Hiermee kunnen nieuwe bewoners eenvoudig met elkaar in contact komen. Ook worden er kennismakingsevenementen georganiseerd. Toekomstige bewoners worden op wonenineikenhout.nl/communty hier enthousiast voor gemaakt.

26 januari: Eikenhout Draait Door!

Één van die bijeenkomsten betreft de oplevering. Deze start viering wordt georganiseerd samen met bewoners in de vorm van tv-show Eikenhout draait door!. Er wordt nog volop gezocht naar mooie en bijzondere verhalen van toekomstige bewoners.

Tv-show ‘Eikenhout draait door!’ vindt woensdag 26 januari plaats in de Sionkerk, naast het gebouw Eikenhout. Net als het origineel kent de presentator een vaste sidekick. Dit wordt tafeldame wethouder Hilde de Groot van de gemeente Houten. Afhankelijk van de dan geldige covid-maatregelen is het of met publiek of zonder, maar met een live streaming.

Meer info is te lezen op wonenineikenhout.nl/community. Tevens kunnen toekomstige bewoners hier suggesties doen binnen de community en tv-format ‘Eikenhout Draait Door!‘. Naar alle verwachting is de app half januari gereed.