Skip links

1e paal Eikenhout Houten geslagen

Woensdag 7 oktober is de eerste paal van het duurzame appartementencomplex Eikenhout geslagen door bouwbedrijf De Langen & Van den Berg. Gezien de enorme behoefte aan betaalbaar wonen is de start bouw van project Eikenhout een grote opsteker voor de gemeente.

Duurzaam gebouw voor verschillende doelgroepen

 

Plan Eikenhout, vernoemd naar de straat in de wijk Het Hout, is een zeer geliefd en gewild nieuwbouwproject in Houten omdat het meerdere unieke combinaties voortbrengt. Zo wordt er een prachtige, grote en groene binnentuin gerealiseerd waar zowel bewoners als omwonenden samen het hele jaar door van kunnen genieten. Alle 80 appartementen worden duurzaam, namelijk volledig elektrisch, opgeleverd. Dat vertaalt zich naar comfortabele, gasloze woningen met vloerverwarming, veel zonnepanelen en voor de bewoners een lage energierekening. Wat het nieuwbouwproject extra bijzonder maakt is de combinatie tussen sociale huur, middeldure vrije sector huur én koopappartementen. Door het combineren van verschillende segmenten – waar in deze regio een enorm tekort in is – worden diverse doelgroepen tegelijkertijd bediend.

 

6 extra woningen te koop

 

Binnen plan Eikenhout is de verkoop van de koopappartementen een succes gebleken. Van Herk Makelaardij heeft alle 20 woningen in een rap tempo verkocht. Daarbij hebben mensen uit de regio voorrang bij de toewijzing gekregen. Vanwege de grote vraag naar dit product heeft Sustay besloten om 6 extra woningen in de verkoop te doen. Op dit ogenblik zijn er hiervan nog slechts vier prachtige, ruime appartementen te koop, inclusief een parkeerplaats in de halfverdiepte garage onder het complex. De driekamerappartementen zijn met meer dan 90m2 erg ruim, zeer energiezuinig en worden voorzien van een complete, luxe keuken en badkamer. Het zonnige terras met uitzicht op de prachtige binnentuin is magnifiek te noemen. Er kan voor meer informatie en/of interesse contact worden opgenomen met Van Herk Makelaardij via 030 202 7386.

 

Planning huurwoningen: start begin 2021

 

De oplevering van het karakteristieke gebouw zal naar verwachting eind 2021 plaatsvinden. In het voorjaar van 2021 zal daarom het verhuurtraject van de middenhuur appartementen gestart worden. De sociale huurappartementen worden eigendom van woningcorporatie Viveste uit Houten. Op wonenineikenhout.nl is uitgebreide informatie over het project terug te vinden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.